Villanások a Twitteren



bazo9: tumblr

Ezt se hagyd ki!

Életképek

Címkék

autó (6) budapest (6) élet (6) foci (7) google (6) gyurcsány (5) hülye (8) hülyeség (19) internet (10) játék (6) labdarúgás (10) magyar (40) magyarország (11) média (9) politika (8) reklám (5) sport (14) szex (6) videó (5) Címkefelhő

Subba

Nincs megjeleníthető elem

Webisztán

Nincs megjeleníthető elem

Hozzászólások

Online

2008.03.27. 07:59 InformatívTeknős

Lapszemle válogatott meccs után - már az újságírók is elkúrták...

Nem akartunk foglalkozni a magyar labdarúgó-válogatott tegnapi szerepélésével, azonban a ma reggeli újságok arra sarrkalltak, hogy bilentyűzetet ragadjunk és leírjunk pár fontosnak vélt dolgot. A címekre különk kitérünk.

Kérjük, aki ért a focihoz juttassa el hozzánk a Népszabadság címének megoldását!!!


Népszabadság: Kek-győztesek

Népszava: Fizikai fájdalom volt a néző jutalma

Magyar Nemzet: Építés helyett bontás

Magyar Hírlap: Ott egy, itt meg semmi

Blikk: Magyar Góliszony

Nemzeti Sport Ez lehangoló...

A Magyar Hírlap többet foglalkozott az időjárással és a mérkőzést kísérő sérülésekkel, mit magával a mérkőzéssel - de legalább futotta egy rövidke statisztikára (6000 néző)

A Magyar Nemzet szerint nincs a labdarúgásunk 100 leginkább égető problémája között a rasszizmus. Tehát Magyarországon nincs rasszizmus. Nem hangzik el a stadionban az "Indul a vonat Auschwitzba" mondat. Nem huhogják ki a színes bőrű játékosokat (néha a saját csapatukban lévőket is!) Nem szidják mérkőzéseken a cigányokat. A MAGYAR NEMZET SZERINT BIZONYOSAN NEM! Persze újságírás közben kevés idő van meccsekre kimenni... Ezt kompenzálandó viszont egy nagyon részletes statisztikát hozott a meccsről, nyilván a NOL oldalon infografika is van róla!

A Népszava hozta legalább az összeállításokat, bár lekicsinylően nyilatkozott a Serie A, a La Liga, a Bundesliga játékosokkal (és ott folyamatosan lehetőséget kapó) felálló ellenfélről - de ez legyen a legnagyobb gond.

Jellemző, hogy a Nemzeti Sport mellett a Blikk írt legnagyobb részletességgel a mérkőzésről. Úgy látszik ők a végére értek oda, mert náluk 7000 néző csücsült a lelátón... Volt rajz meg minden, szép statisztika és interjú Várhidi Péterrel.

A Nemzeti Sport online kiadása hozta a szokott színvonalat, semmi egetrengető. Pár bekezdés, krónika, csapatösszeállítás és 6000 néző. 

A Népszabadság címét továbbra sem értjük, és az alsókategóriába sorolt szlovén jelzőt sem, és azt sem, hogy náluk miért csak 5000 néző volt. Persze azt abszolút nem értjük, miért csak7, 6 vagy 5 ezer néző nézte meg a mérkőzést.

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://fontosdolgok.blog.hu/api/trackback/id/tr51398548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sorretto 2008.03.27. 09:14:54

A szlovén kapitány vezetékneve Kek...

lac 2008.03.27. 09:20:22

A szlovén kapitányt Kek-nek hívják, vagy mi...

Puncijenci 2008.03.27. 09:37:17

sarrkall, az
szegény Magyarország

Paranoid Android2 2008.03.27. 09:58:30

A közvetítés elején 8000 mondtak:)
De még a Himnusz előtt elkapcsoltam:)

gabute 2008.03.27. 10:02:07

Ha járnál meccsre, tisztában lennél vele, hogy az "indul a vonat Auscwitzba" kb. 5-6 éve nem hangzott el magyar pályán. Ezt egyébként nem is rasszizmusnak, hanem antiszemitizmusnak hívják. És ha lenne némi szociológiai érzéked, akkor azzal is tisztában lennél, hogy a lelátón elhangzó mondat a maga mikrokörnyezetében teljesen mást jelent, mint úgy általánosságban.

A zsidózás, nácizás (ilyen is van, az MTK szurkolói előszeretettel náciznak, vagyis tömeggyilkosoznak le mindenkit), a huhogás a lelátón nem az adott kisebbség, vagy embercsoport ellen szól, hanem az ellenfél csapata ellen. Ha egy klubot szőke nővel lehet azonosítani, akkor a szurkolók a szőke nőket szidalmazzák. Így megy ez már több, mint 100 éve, a világ minden országában.

Bővebben a témában: www.es.hu/pd/display.asp?channel=PUBLICISZTIKA0807&article=2008-0217-1555-02YXQE

Aki meg még annyinak sem tud, hogy a szlovén válogatott szövetségi kapitánya Matjaz Kek, az miért kezd újságírásba? Mert újságírói mivoltában pontosan ugyanakkorát égett, mint tegnap a magyar válogatott...

Joni 2008.03.27. 10:17:19

XYZ, neked meg azt kellene tudnod, ha már ilyen okos vagy, és valahononnan a világ tetejéről osztod itt az észt, hogy a blogolás nem újságírás. Oké, javítsd ki, ha olyan, de ez a stílus...

the real 2008.03.27. 10:17:27

Az "alsókategóriás" jelző valószínűleg azért van, mert a szlovén futball alsókategóriás. Mögöttünk vannak a világranglistán, (az 53 európai ország közül a 40.-ek), az EB-selejtezőn még nálunk is gyengébben teljesítettek, az UEFA aktuális (klubcsapatok utóbbi 5 évi nemzetközi szerepléseit figyembe vevő) country rankingjében ugyancsak mögöttünk vannak.
És ha ennyi tekintetben is gyengébbek nálunk, csak nem lehetnek a világ élvonalában.

Liberté_73 2008.03.27. 10:30:40

"Így megy ez már több, mint 100 éve, a világ minden országában." - hát, nem tudom. Amerikában gyerekes családi program a meccsekre járás (baseball, kosár de még az amerikai foci is), nem párezer fanatikus baromarcú rombológép ámokfutása.
De aurópából is lehet szép példákat hozni.

wadember 2008.03.27. 10:31:19

A Népszabadság címe szellemes, a cikkíró viszont egy felületes, csúsztatós, meztelencsiga barom. Mi a franc köze van ennek a focimeccsnek Auswichez??! A magyar focimecsceken nem több és nem kevesebb ilyen megnyilvánulás van, mint bárhol a világon. Szégyen, ha a halott magyar foci tetemét arra használja fel valaki, hogy MO-n tombol a rasszizmus. Azt ajánlom, töröld ki a blogodat és húzzál el melegebb tájakra

Józsi a hegyről 2008.03.27. 10:36:37

"Nem hangzik el a stadionba az "Indul a vonat Auschwitzba" mondat."

Mielőtt blogot kezdesz írni, csiszold a helyesírásod.

InformatívTeknős · http://fontosdolgok.blog.hu 2008.03.27. 10:53:08

Kedves Ikszipszilonzé!

Köszi hogy megosztottad velem a gondolataidat, legközelebb figyelek majd a pontatlanságokra (csak miattad) és úgy alakítok egy bejegyzést, hogy neked is tetszen! Egyébként nem hiszem, hogy pl. Angliában (ahogyan azt Liberté_73 írta) 5 másodpercnél tovább a közönség között lenne aki huhog. Az más kérdés, hogy maguk a szurkolók is kivetnék magukból. Természetesen tudom hogy az ominózus mondat mikor hangzott el, de könyörgöm, ha nálunk fejlettebb országokban is problémát okoz antiszemitizmus és rasszizmus, nehogy már mi legyünk a kivételek. Hehe...

Kedves Wadember, köszönöm hogy szerkesztési elveket javasolsz a bloghoz. Lehet megfogadom és lehet hogy nem. Te melyikre fogadnál? :) Természetesen ha te is írsz blogot akkor ahhoz sok sikert, biztos vagyok benne, hogy ezerszer jobb mint ez! Ja és ez a műfaj megengedi a lazább stílust, próbáld meg nem cikként, hanem gondolatként olvasni "oszt" akkor jó lesz...! Ha nem látod a Magyar Nemzet írásában a ferdítést, akkor nem látod. Olvasd csak továbbra is kizárólag azt (az objektív tájékozódást, csak a beszűkülés eredményezheti)

Józsi a hegyről! Örülök, hogy megláttad a lényeget...
süti beállítások módosítása