Villanások a Twitteren



bazo9: tumblr

Ezt se hagyd ki!

Életképek

Címkék

autó (6) budapest (6) élet (6) foci (7) google (6) gyurcsány (5) hülye (8) hülyeség (19) internet (10) játék (6) labdarúgás (10) magyar (40) magyarország (11) média (9) politika (8) reklám (5) sport (14) szex (6) videó (5) Címkefelhő

Subba

Nincs megjeleníthető elem

Webisztán

Nincs megjeleníthető elem

Hozzászólások

Online

2009.06.10. 13:30 InformatívTeknős

13+3

Három mérkőzés, három vereség. Ez a mérlege a magyar női kosárlabda-válogatotnak a lettországi Európa Bajnokságon. Pontosabban ez volt, ugyanis a Rátgéber László edzette csapat a tegnapi Lengyelország elleni vereségével biztossá vált, hogy búcsúznak a kontinensviadaltól. Három mérkőzés, javuló forma, mondhatnánk és valóban; ha lett volna még két mérkőzés, talán az ötödiken már győzelemmel hagyhattuk volna el aparkettet. De nem volt. Volt viszont felkészülési mérkőzés, olyan számban, amelyet ember nem látott, de még csak nem is hallott. Persze kapitányi magyarázat van, a lányoknak mérkőzéshiányuk volt. 

Ezt az érvelést el lehet fogadni és azon senki sem lepődött volna meg, ha a lányok játszanak 3-4-5 mérkőzést az edzések között, de a férfi alapszakaszban lejátszandó meccsek fele egy kicsit soknak tűnt, tűnik. Mi több, ezt erősíti az eredmény is. Fásult, enervált, koncentrálatlan csapat benyomását keltette az a tucatnyi lányból álló légió, aki kifutott a pályára. Félreértés ne essék, hatalmas eredmény kijutni az EB-re, főleg úgy, hogy nem vagyunk állandó résztvevői a tornának. 

Rátgéber László szerint rutintalan csapata egyáltalán nem esélytelen a legjobb 12 közé kerülésre, ha a rutintalanságból fakadó hibákat kiküszöböli, ott lehet a középdöntőben. „A 12 lányból eddig mindössze hárman jártak Eb-n, ráadásul 2003-ban Vajda Anna és Englert Orsolya, illetve 2001-ben Újhelyi Petra sem kapott sok lehetőséget.” - nyilatkozta korábban Rátgéber László. Nos nem így lett! Úgy tűnt, a csapat képtelen volt felvenni a ritmust. 

A görögök elleni első meccsen az első félidőben mutatott játék és a dobott 12 pont kritikán auli, olyan siralmas teljesítmény, ami után jobb szívű serdülőket trenírozó edző inkább eltanácsolja a kosárlabdától kis kedvenceit. A második mérkőzésen a hazai csapat ellen volt némi tartása az együttesnek, mégis 17 pontos vereség lett a vége, amely lehet kevés lehet sok, ami tény: esélyünk sem volt a győzelemre. A lengyelek ellen 10 pontos győzelemmel sikerülhetett volna továbbjutni a csoportból, de az utolsó negyedben jött a szokásos és nagyon mély gödör, összeomlottunk, így elúszott az álom. 

Így legalább nem kell a lányoknak más városba költözni, másik szállodát megszokni, mindenki mehet haza, hogy a nyáron feltöltődhessen és a 2009/2010-es bajnokságban ki-ki saját csapatával nekifuthasson az újabb sorsdöntő mérkőzésknek. Reméljük a nyarat nem edzőmeccsekkel töltik a lányok, és bár így a felkészülés elején meccshiánnyal küszködnek majd, oroszlánként állnak majd helyt ott, ahol éppen elindulnak.

Gratuláció a magyar válogatottnak, hogy kijutott az Európa Bajnokságra.
 

Bookmark and Share

süti beállítások módosítása