Villanások a Twitteren



bazo9: tumblr

Ezt se hagyd ki!

Életképek

Címkék

autó (6) budapest (6) élet (6) foci (7) google (6) gyurcsány (5) hülye (8) hülyeség (19) internet (10) játék (6) labdarúgás (10) magyar (40) magyarország (11) média (9) politika (8) reklám (5) sport (14) szex (6) videó (5) Címkefelhő

Subba

Nincs megjeleníthető elem

Webisztán

Nincs megjeleníthető elem

Hozzászólások

Online

2008.06.26. 16:27 InformatívTeknős

Az évszázad leggusztustalanabb médiahackje

A Droglátó mindent lát és Jimi Hendrix még mindig élne! Ez a két mondat fogadta azokat az elvetemült állatokat újságírókat, akik ma 15 órakor szépen ott gyülekeztek a Blue River állóhajó sajtótájékoztatóján. Egy hónappal ezelőtt elindult a droglato.com internetes oldal, ahol azt próbálták elhitetni az emberekkel (többségében sikerrel) hogy bizonyos Holló János elkészített egy droglátó szerkezetet mivel bárki megállapíthatja (mondjuk egy szülő) hogy gyereke, vagy esetleg annak közeli barátai milyen viszonyban vannak a kábítószerrel. Aztán a tájékoztatón "robbant a bomba" - persze csak képletesen...a beígért Holló úr nem volt itt de még csak nem is él. Az egész cucc a Kékpont alapítvány médiahackje volt. A "droglátó szerkezetet" egy ócskapiacon szerzett pingpong-labdából, távirányítóból, huzalokból szerelték össze.

Stílustalan, önző, átlátható és gusztustalan. Ezt ki sem fejtem, pusztán írok egy példát arra, hogy miért gondolom ezt: tételezzünk fel egy családot, ahol anyuka már mindent megpróbált, a gyerek továbbra is drogozik és ebben látta az utolsó reményét és még itt is átbasszák megvezetik...esetleg elképzelhető milyen lelkiállapotba került. Persze mostanában divatos ez a fajta felhajtás, de a kevesebb néha több és talán a téma komolyságához mérten kellett volna egy ilyen rendezvény kampányát levezényelni. A hack informatikusa elmondta, hogy összesen 11 ezer egyedi látogató volt egy hónap alatt, amiből mindösszesen 67 gondolta tréfának a dolgot...miért is? Talán hinni akart benne, nem szeretné elveszíteni a gyerekét? Gondolkozzunk már emberek!

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://fontosdolgok.blog.hu/api/trackback/id/tr89540778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

virg 2008.06.26. 18:11:26

nagyon sajnálom, hogy felháborodtál. számomra az általad említett példa azt mutatja, hogy nincs sok közöd a segítő szakmákhoz. persze ezzel semmi baj nincs. azonban megkérdezném: ha az általad említett szülő tudja, hogy a gyereke drogozik, akkor miért az az utolsó reménye, hogy a "droglátóval" megbizonyosodik a szerhasználatról? (amit amúgy is tud) ezzel az eszközzel hogyan segíthetne a gyerekén? vagy a családján?

Nargile 2008.06.27. 10:40:10

informatívteknős: talán ez a kampány éppen abban segít a szülőknek, hogy a csodavárás helyett inkább VALÓBAN próbáljanak segíteni. Gondolkozz már ember.

Siphersh 2008.06.27. 13:58:33

És ez konkrétan hogyan segít a szülőknek abban, hogy valóban próbáljanak segíteni, szerinted?

Azt egyébként lehet tudni, hogy mennyibe került a kampány, és hogy pontosan honnan jött rá a pénz?

Te találokoztál olyan reakcióval, hogy valaki olyan lebutult módon állt hozzá a kérdéshez, amit a droglátó kifiguráz, de miután látja, hogy megpróbálták átverni, hogy megváltoztassák az elképzeléseit, azt mondja, hogy nahát, ez elgondolkodtató, lehet, hogy összetettebben és pragmatikusabban kéne nézni a dolgot?

Valami fórum teremtését is emlegették itt a droglátó kapcsán. Miféle fórumteremtésről van szó? A médiavisszhang a fórum? A sajtótájékoztató volt a fórum? Vagy milyen fórum?

Ez itt a fórum? Az egyik szerint gusztustalan és önző, a másik szerint segít, aztán megegyezünk abban, hogy gondolkozzá mán?

wegaz · http://www.mdah.blog.hu 2008.06.27. 14:14:45

szerintem az a szülő a szánalmas aki ezt látja uccsó reménynek a gyereke megmentésére.
ha kicsit jobb szülő lenne, a gyerek nem süllyedne bele a cuccokba. ennyi!
az is szánalmas aki elhiszi, hogy ilyen gép van.:))) ezen egy órát röhögtem!

Siphersh 2008.06.27. 14:54:40

Igen, a droglátó üzenete kábé a leszánalmasozással ekvivalens, amit viszont nem neveznék fórumteremtésnek.

nyelvtan 2008.06.30. 19:56:58

És hova járt tisztelt blogíró, amikor az iskolában a nyelvtant tanították?

anadrex 2008.07.03. 12:09:07

hmmm szerintem nem kell "droglátó hogy valaki észrevegye hogy a gyereke drogozik. elég sokmindent látni mostanában. a tévé helyett inkább akkor kell odafigyelni amikor este az utcán sétálunk. egyébként szerintem is elég undorító ez az egész :S mi értelme volt egyáltalán? valakinek biztos sok volt a pénze és tréfás kedvébe volt... bár amit ennek a teljesen felesleges dolognak a kampányára költötted elküldhették volna inkább vmeik drogsegély alapítványnak. szerintem annyi volt a lényege az egésznek h a pénz nagyrésze ottmaradjon az illető zsebében

Tények · http://tenyek.blog.hu/ 2008.07.03. 19:47:56

Aki egy ilyen kacsát benyal, az nagyon hülye . . .

faktóthum · http://elsoleutes.blog.hu 2008.07.27. 22:12:48

gondolom egy ilyen hoaxot már katalógusból lehet megrendelni a kiválasztott reklámügynökségnél. felépítik, "megcsinálják", leszámlázzák. magam is cinikus dolgonak tartom, ahogy bekerült a gerillások állandó tárházába, főleg, ha ilyen módon élnek vele: nem gondolom, hogy az emberek kigúnyolása előrébb lendítené az ügyet. pedig nagy szükség van a szakemberek munkájára.
süti beállítások módosítása