Villanások a Twitteren



bazo9: tumblr

Ezt se hagyd ki!

Életképek

Címkék

autó (6) budapest (6) élet (6) foci (7) google (6) gyurcsány (5) hülye (8) hülyeség (19) internet (10) játék (6) labdarúgás (10) magyar (40) magyarország (11) média (9) politika (8) reklám (5) sport (14) szex (6) videó (5) Címkefelhő

Subba

Nincs megjeleníthető elem

Webisztán

Nincs megjeleníthető elem

Hozzászólások

Online

2009.01.12. 06:02 InformatívTeknős

Autós vagyok, dögöljek meg?

Vasárnaptól az ország több nagyvárosában a szállópor koncentráció miatt „rendszámrendelet” van életben. Nem bonyolult dolog ez, páros napokon a páros, páratlanokon pedig a páratlan rendszámú autók közlekedhetnek. Könnyű erre azt mondani, hogy rendben helyes, csinálják. Főleg annak, akinek nincs autója, esetleg nincs rászorulva. Persze egyelőre nem büntethetnek a rendőrök, de több helyről is azt hallom, erkölcsi dolog betartani. Én vállalom, autóval járok. Nem kedvelem a BKV-t. Büdös, nekem nem megfelelő a szolgáltatás szintje, némelyik járaton (ahogy hallom fűtés sincs) szóval nem szeretem. Sokaknak megoldhatatlan az, hogy a gyerekeket máshogy vigyék iskolába, edzésre. Mi van azokkal akik rossz (sicc) időpontban utaztak el vidékre és nem jöhetnek/jöhettek volna vissza vasárnap a fővárosba? Javaslom:

-          hogy mostantól tiltsák be a fával és szénnel való fűtést, ugyanis én gázzal fűtök és egyáltalán nem érdekel megfagynak-e a családi házakban. Nekik ugyanis ugyanakkora szerepük van a jelenlegi légszennyezettség kialakulásában, mint nekem.

-         hogy ne lehessen este hat után mobiltelefont használni Budapesten, mert nagyon fáj akkor már a fejem a telefon keltette hullámok miatt. Én akkor már ugyanis nem használom a telefonomat.

-          ma déltől csak az gyújthasson rá, akiknek a cigarettás dobozán párossal kezdődik a vonalkód. Én ugyanis egyáltalán nem dohányzom.

-   délután fél kettőtől senki se tüsszentsen bele az arcomba az utcán, mert rohadtul nem akarok influenzás lenni, ellenkező esetben nyilvános botozást szenvedjen, aki ilyet tesz

Ez lenne a normális? Egyáltalán nem gondolom…

Update: Ma én is megvettem a jegyemet a BKV-ra és azzal jöttem. Felelős állampolgárként!

"Szegeden is szmogriadót rendeltek el a magas szálló por koncentráció miatt. Az autóforgalmat nem korlátozzák, ám ingyenes lesz a tömegközlekedés péntekig. Ezzel akarják elősegíteni, hogy autó helyett, inkább a közösségi közlekedést válasszák a szegediek" - na igen, így kell csinálni!

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://fontosdolgok.blog.hu/api/trackback/id/tr79871498

Trackbackek, pingbackek:

Pingback: Turulcsirip - Barsi Zoltán 2009.01.12. 06:42:48

[...]Blog: Autós vagyok, dögöljek meg?[...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

avan 2009.01.12. 10:56:58

Most meddig fog ez vajon tartani? Meddig kell szarnak éreznem magam, hogy belemerek ülni az autómba? Milyen időközönként lesz ez? Átgondolatlan dolog ez az egész, persze ez a legegyszerűbb.

Megoldás? Alternatíva? Nincs. Persze, ha én 20 percre laknék a melóhelyemtől bkv-val, akkor bejárnék azzal is akár, de így... Büntetnének azért, mert autózom?

Ez ebben a formában kivételezés és igazságtalan. Bűnhődnöm kell, mert nem akarok bkv-val járni? Nem akarok alkalmazkodni a tömött buszon lévő emberekhez? Nyitott ablak stb...

A problémáról már tudnak régen, de semmit sem tettek? Ezért én vagyok a megoldás? Majd ma nem ülsz autóba... holnap? holnap után? Meddig, most mi van?

görcs 2009.01.12. 10:57:38

Nehéz indulatok nélkül kommentálni a poszt szerzőjének végtelen rövidlátó és ostoba látásmódját.
Fogd fel bazdmeg, hogy a hozzád hasonló faszparasztok miatt fogunk megdögleni (te is, én is, meg a edzésre hordott kölyköd is) 10 évvel korábban csak azért, mert képtelen vagy felszállni arra a szájbakúrt mocskos BKV-ra!
A bejegyzésben foglaltakra reagálva még azt tenném hozzá, hogy én is budapesten élek, rendelkezem gépkocsival, mégis tömegközlekedek a fenti okok miatt.
A többi érv pedig annyira ostoba kifogás, hogy megkockáztatom egy agyhalott elméjéből pattant ki, vagy valaki olyanéból, aki indulatból minimális utángondolás nélkül próbált a tulajdon, vélt sérelmeihez hasonlatosakat okozni másoknak, amikor ugye tudnivaló, hogy a szmogriadó rövidtávon senkinek sem jó, hosszabb távon viszont mindenkinek.

mi nem foglalt még 2009.01.12. 10:57:50

@Lasombra: felemelted a szavad a képviselődnél, hogy kezdjenek el dolgozni, hogy csökkenejen a por?
mert ha igen akkor lenne erkölcsi alapod, most megróni azokat akik berzenkednek egy szar rendelet miatt.

ne már 2009.01.12. 10:59:11

Mi van akkor, ha leállnak az autók, és betartják a korlátozást. De a lakosság minden kacatot eltüzel, az korrekt???
Azt hogyan lehetne korlátozni?

Lunitari 2009.01.12. 11:00:12

@görcs: Gyökér...öö bocs görcs...CSak hogy értsd...NIncs pénzem + BKV-ra ennyi. Mit nem lehet ezen érteni és mi ezen az ostoba? Görcs...öö inkább gyökér....

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2009.01.12. 11:02:40

MUHAHAHHAHA , HULYE, VIDEKROL FELVANDOROLT PESTI FASZKALAPOK :) Nem birtok kocsi nelkul elni/dolgozni? Ott van a taxi, le lehet verni rajtuk, hogy miert olyan magasak az araik ...

Itt Pekingben, erdekes mod, senki nem volt kiakadva, hogy 2 honapig paros/paratlan rendelet volt, a taxi 40 ft/km, a benzin 120ft/l, ezt az orszagot nem raboltak es adtak el a politikusai, ugyhogy most gyalogolhattok, meg szivhatjatok a szmogot budos bunkok akik valaha elmentek szavazni ezekre a bunozokre es legitimaltatok oket...

FlybyWire 2009.01.12. 11:02:41

szlelesz 2009.01.12. 10:54:19

Köszönöm, hogy leírtad, pontosan ezek a problémák, amik miatt az autósok (joggal) igazságtalannak érzik ezt a dolgot. Remélhetőleg a fröcsögők is elolvassák.

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2009.01.12. 11:02:51

Én át tudtam szervezni a mai napomat, s öcsém felvett útközben, s ővele mentem el anyámhoz, s jöttem vissza.
Mert az enyém páros.
Tudom, sokaknak szar ügy, de ha mindenki beleszarik abba, hogy mások megfulladnak, akkor pl. a kutyásoktól miért várjuk el, hogy felszedjék a szart a kutyájuk után?
Ugyanaz a kettő. Kutyát sem kötelező tartani, s autóval sem kötelező járni. Sokan vannak, akiknek nincs autójuk, s meg tudják oldani.

ne már 2009.01.12. 11:03:17

Igaza van Görcsnek! Szép szavak...
De azért itt nem atom robbanás történt...

Lasombra 2009.01.12. 11:04:13

@venomspawn:
"A szabadságjogok korlátozása pedig a fenti rendelet, ami megengedhetetlen egy demokráciában, hisz mi nem vagyunk kína!"

pedig máshol is volt már rá példa. az autó nem alkotmányos jog, nem olyan kiváltság, amit ne lehetne korlátozni. elvehetik a jogsidat, nem engedhetnek át műszakin. lezárhatnak egy utat. szmogriadót rendelhetnek el.

a lényeg az volna, hogy ezeket nem passzióból lépi meg az illetékes hatóság, nem azért, hogy az autósokkal kibasszon, és röhögjön, hanem, mert (rendre) közlekedési vétséget követtél el, trágya az autód, szükség van más célból az adott útszakaszra, vagy épp túl szennyezett a levegő. ez - elvileg - a köznek (beleértve téged is) jó. ui. az egészséghez való jog kissé erősebb, mint az autózáshoz való.

persze más történet, hogy a korlátozást lehet okosan, és lehet faszul is csinálni. ezt majd kidolgozzák. bár nincsenek illúzióim, hogy melyik módszer lesz.

mi nem foglalt még 2009.01.12. 11:05:48

@Lasombra: akkor sorold fel azokat a rendelkezéseket amivel évek alatt azt kivánták elérni, hogy egészségesebb legyen a levegő.
ha már az egészséghez való jognál tartunk.

währenßhöhleigkeitigchen 2009.01.12. 11:07:06

Meister · as.hu/blog 2009.01.12. 11:02:51

Amíg meg tudtam oldani, addig én sem jártam autóval. Aztán választanom kellett: vagy nincs munkám, vagy autózom. (Szerinted miért van annyi álláshirdetés, ahol jogosítványt is kérnek?)

Ennyi.

Lunitari 2009.01.12. 11:07:13

@Meister: Nem teljesen ua...kutyára nem fizetsz 100 féle adót, csak évente oltást....

Meister · https://www.facebook.com/Meister1977 2009.01.12. 11:07:47

@venomspawn: "Alkotmányos jogom azt használni amiért fizetek."

Alkotményos jogod fasznak lenni, ezt nem tagadom meg tőled.

De ne feledd, hogy az Alkotmányban nincs sehol benne a szabad autóhasználat joga, ellenben az egészséges élethez való jog benne van.

Szeretném, ha minden reggel kutyaszarba lépnél, mert a kutyások ugyanúgy gondolkodnának, mint te, hogy leszarják azt a rendeletet, hogy össze kell szedni a szart a kutyájuk után. (Mert félreértés ne essék, az is egy rendelet, s az is, hogy ma nem autókázhatnál, ha lenne benned egy minismális társadalmi felelőség.)

Kilgore Trout 2009.01.12. 11:10:37

@Meister: "(Mert félreértés ne essék, az is egy rendelet, s az is, hogy ma nem autókázhatnál, ha lenne benned egy minismális társadalmi felelőség.) "
Már bocsánat, de ezt senki nem mondta! Azt mondták akkor nem autókázhatok ma, HA páratlan számra végződik az autóm rendszáma. Fogalmazzunk pontosan...:)

Lasombra 2009.01.12. 11:12:07

@mi nem foglalt még:
miért, egy fórumban történő megrováshoz ilyen hatalmas erkölcsi alap kell? és ezt az erkölcsi mércét nyilván te fogod meghúzni?
ha így van, akkor hamu a fejemre, bunkó voltam. beletiportam az érzékeny lelketekbe.

ahhoz milyen erkölcsi ajánlólevél, hogy van, aki képes naponta három átszállással alsó hangon egy órát bkv-zni Dél-Budáról Észak-Pestre, akár járnak a bkv fostalicskái, akár nem, akár +40 van, akár -20, pedig van kocsija, de azt elég vidékre használni. más meg képtelen egy utcát arrébb menni a kocsija nélkül, és itt pampog?

ezekkel van a gond. szerintem. nehogymá a "gyalogos" legyen a köcsög, mert nem verte ki a képviselőjén az autósok hülye parkolóit! te miért nem verted ki?

jtrencsenyi 2009.01.12. 11:12:51

@Rui Blaaz: +1
Szar ország, szar emberekkel (tisztelet a kivételnek).
Tudom, el lehet húzni. Csak hát ide születtem közzétek. :(

borrrzalllom 2009.01.12. 11:14:15

Lehet ,hogy takaritani kéne az utcákat,?,mert ha elmegy egy combinó a nagyköruton egy percig nem lehet látni a portól!!!
Könnyebb terorizálni a polgárt mint kiszolgálni. Ez a liberális gondolkodás teszi tönkre az életünket.

währenßhöhleigkeitigchen 2009.01.12. 11:14:17

Lasombra 2009.01.12. 11:12:07

És hogyan gondoskodik a rendelet arról, hogy akinek "elég vidékre használni" az autóját, az meg is tudja tenni?

Sehogy. És ezért szar.

FlybyWire 2009.01.12. 11:14:28

Az is egy megoldás lenne, hogy azokra a napokra, mikor nem használhatom a kocsim, nem kellene kötelezőt és teljesítményadót fizetnem.
Meg részarányosan a benzinárban levő iszonyat sok jövedéki adót sem, hiszen az utakat sem használom aznap.

Ha már itt tartunk...

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2009.01.12. 11:15:06

Ahogy embereket sem gazolhattok el ostobak, ugy gazzal sem mergezhetitek a varosban eloket.

Onzo proli fostalicskak, az orruknal tovabb nem latnak.

Basszatok meg a korabbi korrupt tolvaj BKV-s vezetoket a bunozo politikusokat es a taxisokat ha keptelenek vagytok kocsi nelkul elni egy-egy napot...

szlelesz 2009.01.12. 11:15:07

Tetszik ez a kutyás analógia, menjünk bele:
- Mindenkinek a kutyája után havi 5000Ft-t kell fizetni kutyasétáltatási díjnak.
- Minden pásros napon a fekete minden páratlan napon a fehér kutyák sétálhatnak.
- A nagy kutyákra ez nem vonatkozik (lásd teherautók)
- annak a kutyájára sem vonatkozik aki a barátom (lásd közalkalmazottak)
- a kutyádat természetesen etetned kell, mert az állatkínzás ha elmulasztod
- amikor nem sétálhat a kutyád akkor az ürülékkel azt csinálsz amit akarsz, értsd kend a hajadra (úgy jársz be dolgozni ahogyan akarsz)
- A szabályozás érvényes a vakvezető kutyákra is (aki nem lustaságból használja az autóját, hanem a munkájához kell, az sem kivétel)

Mindezt a kutyagumi mentes Budapestért hoztuk..

Ugye ez egy teljesen korrekt szabályozás

FlybyWire 2009.01.12. 11:15:48

"ahhoz milyen erkölcsi ajánlólevél, hogy van, aki képes naponta három átszállással alsó hangon egy órát bkv-zni Dél-Budáról Észak-Pestre, akár járnak a bkv fostalicskái, akár nem, akár +40 van, akár -20, pedig van kocsija, de azt elég vidékre használni."

Ők okozzák a legtöbb komoly balesetet hétvégéken. Nagyon rossz gyakorlat :P

mi nem foglalt még 2009.01.12. 11:15:52

nem nem én húzom meg.
csak ha neked enyire fontos a tiszta levegő, hogy szemét az aki a munkája elvégzéséhez nem tudja nélkülözni az autót akkor gondolom megtettél minden tőled telhetőt, hogy tisztább legyen a levegő.
esetleg nem hazsnálsz távfűtést ami nagyon rossz hatásfokkal működik., nem vásárolsz közértben hanem önellátó vagy, mert a közértbe is a szemét szennyező vállalkozók viszik az árut. stbb...

is 2009.01.12. 11:15:58

általában úgy működik a társas együttélés, hogy kompromisszumokat kell kötni. nem tudom feltűnt -e:
- a gyalogosok azért járnak aluljárókban, hogy az autók folyamatosan mehessenek az úton
- a járdák direkt szűkek sok utcában, hogy az autók parkolhassanak
- a villanyrendőrök sok helyen úgy vannak szabályozva, hogy a gyalogosnak futnia kelljen, csak azért, hogy az autósok jobban haladhassanak

csak kapásból néhány, amit nap mint nap a gyalogosok áldoznak az autósokra. és most annyit kérnek, hogy kb. 3 napra oldd meg, hogy ne használd az autód. erre nem vagy képes. ennyi kompromisszumot nem kötsz, hogy ne csak neked legyen jó, hanem esetleg másnak is. de, neked mindig minden jó legyen, a többiek meg le vannak szarva, ha neked kell áldozatot hozni, akkor eljátszod a nagyhalált. nem vagy jobb, mint a Gaskó, aki a 250eFt-ot követeli.

avan 2009.01.12. 11:16:05

Nyilván sokan vannak olyanok is, akik szomorú szemmel néznek ki a 6-os ablakán este 6-7-kor, miközben egy könyök nyomja a veséjét, bűzös hónalj és szájszag kering a levegőben, hogy de ott lenne abban az autóban inkább... Nekik ez most jó káröröm és biztosan sokan posztolnak is közülük.

A fő problémát ott látom, hogy kivételeznek egy csoporttal annak hátrányára, alternatíva nélkül. Le KELL nyelni elven. Ezt a XXI-században nem tartom normálisnak.

Én nem érzem a bkv-zást alacsonyabb rendűnek az autózáshoz képest, de mint már írtam a 25 perc a 1,5 órával szemben nem alternatíva. Ja és még bérletet is vennem kellene, vagy jegyeket... Ha mindent összevetek, akkor olcsóbb autóval járni mint busszal-villamossal...

Megoldás nincs, tüneti kezelés van. De milyen időközönként lesz ez? Meddig fog ez tartani?

Lasombra 2009.01.12. 11:16:17

@mi nem foglalt még: "akkor sorold fel azokat a rendelkezéseket... "

ez megint logikai nonszensz. sőt az én olvasatomban inkább amellett érv, hogy egyre inkább időszerű volna belefogni ezeknek a rendelkezéseknek a kidolgozásába.

vagy ha eddig úgysem történt semmi, akkor most már basszunk bele a világba, szarjunk mindenre magasról, mindenki csináljon, amit akar, ahogyan akarja? ez a jó megoldás?
tényleg nem értelek.

crash 2009.01.12. 11:18:13

@szlelesz: "De mit szólnátok ahhoz, hogy ha neked adót kellene fizeni mondjuk azért, hogy vásárolhass, majd amikor bemész a boltba, akkor közlik, hogy nem szolgálnak ki.
Az autós azért fizet súlyadót, zöldkártyát, műszakit, hogy használhassa az autóját. Aztán közlik vele, hogy coki."
Legközelebb, ha veszel óvszert a drogériában, és este nem akad a dizsibe csaj, akivel elhasználhatnád, menj vissza a drogériába, és írj be a panaszkönyvbe. Hiszen te fizettél, miért ne használhatnád?

LOL :)

ne már 2009.01.12. 11:18:23

Essen már le valakinek, hogy nem az autósok miatt van ez az egész!!!!
Sok magyar család, akik beszartak a gázhiány miatt, minden sztart eltüzeltek, és nem cscak budapesten, az egész országban. Nyáron mikor kánikula van és áll a levegő, itt van hazánkban 1 millió turista autóval, hétvége van, áll minden autópálya, na akkor minden rendben van????
vagy akkokr nincs kritikus érték?
jöjjön a külföldi pénz?
Most a sok idióta mindent eltüzelt:
- tejfölös doboz
- gumi abroncs
- ólom nyomott reklám újságok
-nagymama :)

sok euro 4-es motor azért már kicsit más...

GuMiSZu 2009.01.12. 11:18:29

Én csak annyit tennék hozzá, amíg nincs normális tömegközlekedés Bp vonzáskörzetében (a vonat egy 40 perces úton simán késik 1 órát (Tatabánya)) addig esélytelen a normális hozzáállás. Külföldön van lehetőséged normálisan tömegközlekedni ott persze az teljesen jó alternatíva, de ami itt van...
A P+R parkolókat elfelejtették megépíteni, ami lett volna az Etele térnél (bent a városban!!) azt is inkább plázára használják..

aki miatt ilyen lett a város > a hátsó nyilásán toljon ki pár TarajosSül-t

FlybyWire 2009.01.12. 11:20:05

avan 2009.01.12. 11:16:05

100%-ban egyetértek ezzel a kommentel is.... az első bekezdésedre sok példa van itt, sajna :(

Eszef 2009.01.12. 11:20:10

Érdeklődni szeretnék, hogy a város mely pontjain oszt az Egészségügyi Minisztérium illetve a Főváros PORMASZKOKAT az egészségünk védelme érdekében?

Vagy ha nem oszt, hol lehet VENNI? És azon mennyi az ÁFA taratalom?

(Tudjátok, olyanokat, mint amilyeneket a japán híradókban látni)

mi nem foglalt még 2009.01.12. 11:20:14

egyetértünk bele kelene fogni a kidolgozásba és nem tüneti kezelést alaklamazni aminek nem sok értelme van.
valamint ami t már többen is felsoroltak itt,takarítani kellene a várost mint régen is tették.
nem úgy mint msot, hogy rálocsolom a vizet és amikor emgszárad megint por lessz.

mertcsak 2009.01.12. 11:20:25

"ma reggel nézegettem az autók rendszámait, és kb 80-20% arányban láttam páros rendszámúakat, szerintem ez egészen korrekt arány."

9-fel10 kozott a hungaria krt.-on volt az 50-50% is ...

Lasombra 2009.01.12. 11:23:08

@währenßhöhleigkeitigchen: mondok egy érdekességet. vannak, akiknek az felelős gondolkodáshoz hovatovább erkölcshöz nincs szükségük külső forrásra (itt: rendeletre). vannak dolgok, amit az ember akkor is (v épp akkor sem tesz) meg, ha épp nincs rá vonatkozó rendelet.
nem a kormánytól, v az önkormányzattól kell várni, hogy megmondja, mit mikor hogyan tegyünk. (hálistennek. amekkora lúzerek ezek.) ez az érettség egy mércéje, hogy képes cselekedni, neadjisten gondolkodni anélkül, hogy ütnék, büntetnék.

felőlem, azt csináltok, amit akartok. de hadd ne kelljen egyetértenem vele pls.

és sokadszor, mert már látom, mi jön: nekem semmi bajom azokkal, akiknek tényleg kell a kocsi. (távolság, teher vagy sok személy szállítása stb.) nem megszüntetni szeretném az autósforgalmat, csak ésszerűsíteni.

Antonia40 (törölt) 2009.01.12. 11:23:46

Kedves posztíró! És az aki most fuldokli az allergiás asztmájától (ami ugye a légszennnyezettség miatt alakul ki), az is dögöljön meg?? Ha nem csökkentjük radikálisan a kipufógáz kibocsátást 2040-re Európában minden második ember allergiás, asztmás lesz és egyre többen fognak meghalni tüdőbetegségekben.
2040-ben ha lesz 4 unokád/dédunokád, 2 közülük egészen biztosan fuldokolni fog, neked is köszönhetően.

FlybyWire 2009.01.12. 11:23:49

Sajnos sok kommentből (pl Görcs és az egyéb 1-etlen egy fröcsögést idehányó idióta) sugárzik a szokásos: dögöljön meg a szomszéd tehene - ha én nem járhatok kocsival, te se.
Ennél már csak a "megölöd a kocsid füstjével a gyerekem" c. baromság a szebb. Aztán hazamegy, bagózik, eszi a szar mikrókaját, nézi a sugárzó szar tévét amivel fogyasztja az áramot amit a most éppen olajjal meg szénnel működő erőművek adnak..... EH, emberi sötétség, nagy a te végtelenséged!

Lasombra 2009.01.12. 11:23:58

@FlyByWire: "Ők okozzák a legtöbb komoly balesetet hétvégéken."

nyilván...

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2009.01.12. 11:24:53

Eljen a kinai demokracia, le a magyar fasizmussal :DDDD Ezt ti ugysem ertitek lol

papabear 2009.01.12. 11:25:21

Ne felejtsétek el, hogy a múlt héten az összes erőmű átállt gázról olajra - nem csoda, hogy romlott Bp-n a levegő.
Viszont a rendszámos-korlátozós intézkedés részeként most 10 %-kal több dízeles-kormolós-pöfögős BKV-busz közlekedik, míg a nulla koromkibocsátású benzines kocsikat tiltják. :-P
Made in Hungária...

FlybyWire 2009.01.12. 11:25:26

Antonia40 hagy már ezt a marhaságot, én 18 éve vagyok allergiás, és akkor előtte kizárólag vidéken, kristálytiszta levegőben éltem. Semmi bizonyíték nincs arra hogy a városi por okozna allergiát. Sánta egy érvelés ez.

Lasombra 2009.01.12. 11:26:40

@mi nem foglalt még: "esetleg nem hazsnálsz távfűtést "

:)))

nem. flexszel levágtam a panelban a radiátort, elnézést kértem az összes lakótól, hogy megszakadt a kör, (szerencsére megértették, hogy én csak felelősen szeretnék gondolkodni), vettem egy napkollektort és egy szélerőművet, kitettem az erkélyre, és azzal gazdálkodom.

ez teljesen korrekt analógia arra, hogy nincs hozzámnőve a kocsi. :)

ne már 2009.01.12. 11:26:48

Látjátok!!!!
Ez volt a cél!!!!

Kik a hibásak, már megint az autós!
30 éves szisztéma a szmogriadó ellen.
Azok az autók már nem ezek az autók!!! Kevesebb a károsanyag kibocsájtásuk, sokkal!!!

Le a tejfölös dobozt eltüzelő családokkal, kik vegyestüzelésű kazánnal rendelkeznek!!!

2009.01.12. 11:27:06

@Meister:
Szerintem kettőnk közül te vagy az említett testrész, elég csak megnézni a modorodat...
Tudod pl Fehérváron nem tolnak az adófizetők pénzéből a seggünk alá metrókat, trolikat, buszokat, van egy volánunk azt kész. A buszhálózat rémes, a város eléggé kiterjedt, ha az egyik végéből elbattyognék a másikba, az kb 8 óra út lenne és megfagynék. Biciklivel szintén összefagynék. A busz nem megoldás, mert óránként van mondjuk 2 megfelelő busz, a munkahelyemnél (peremkerület) megszűnt a dél környéki buszjárat, amikor ma végzek 2 órát várhatnék a buszra. Fröcsögve, tudatlanul olyanokat hurrogsz le olyan körülmények miatt, amiről halvány gőzöd sincsen. Szerencsére itt azért a városvezetés van annyira józan, hogy nem fog olyan törvényt hozni, ami lebénítja a város iparát.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2009.01.12. 11:29:05

ez a panelban levagtam a radiatort mekkora kamu... ilyen nincs, akkor is kell fizess ha nem hasznalod a tavfutest, a korulotted levok miatt, van ra rendelet, nem tudsz kiszallni csak az egesz haz, a varban egy tarsashazban en is megszivtam amikor evekre otthon hagytam....

Toporodottordog 2009.01.12. 11:29:48

Egy tök egyszerű kérdés.. az autós szennyezi jobban a környezetet, vagy az aki gyalogol és tömegközlekedik? Netán a biciklis?

Válasz: a paraszt autós!

Írd le 100-szor: Paraszt autós vagyok!

FlybyWire 2009.01.12. 11:30:03

ne már 2009.01.12. 11:26:48

Ja, a 09-es környezetvédelmű besorolású kocsimmal szerinted hányszor annyit kellene menjek, hogy annyit szennyezzek, mint egy 25 éves BKV-busz szennyezésének akár 1 főre jutó része????
Nevetséges...

StringBuilder 2009.01.12. 11:30:21

avan 2009.01.12. 11:16:05

"Nyilván sokan vannak olyanok is, akik szomorú szemmel néznek ki a 6-os ablakán este 6-7-kor, miközben egy könyök nyomja a veséjét, bűzös hónalj és szájszag kering a levegőben, hogy de ott" LENNéK A SAJÁT AUTÓMBAN "inkább..."

Pontosan! De ma meg tudtam allni, mert a Te egeszsegedre is gondoltam! Egyet ertek azzal, hogy ezen kivul mast is kellene tenni.. De ha mi nem teszunk, akkor milyen alapon varod el masoktol? Szimpla beidegzodesbol?

avan 2009.01.12. 11:30:56

Persze, hogy 50-50%

Azért azt ne gondoljuk, hogy mindenki a megélhetése miatt használ autót. Ahogy én sem. Én is kényelemből és még sokan mások is rajtam kívül. Az aki nap, mint nap bkv-n utazik és esélye sincs arra, hogy ebböl kimásszon, vagy szeret így utazni és azért használja nap, mint nap annak persze nem számít ez, hiszen megszokta, illetve beletörődött.

Én viszont nem szeretnék újra bkv-zni, mert nyomoridegem lesz, ha rágondolok. Mennyi idő, mennyi onfliktus forrása. Szerintem az jogos gondolat, hogy aki autót tudott venni, az úgy érzi, hogy lépett előre egyet és nem szeretne újra visszakényszerülni abba, amiből kimászott.

A 20%-át nem tudom leírni a gondolataimnak, olyan sok van. Egyszerűen itt nincs igazság.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2009.01.12. 11:31:26

venomspawn: milyen nyapic vagy, hogy nem birsz telen bringazni, latod a kinaiak ezert sokkal tokosebbek, siman, ahogy en is elbringaznak minusz 10 fokban is... 8 ra seta? ugyan mar az 40 km, turista tempoval, masban is ekkorakat szoktal tulozni? mert igy erdektelen a mondokad

ne már 2009.01.12. 11:31:58

Autóval 15 perc
BKV 1.5 óra.

Melyik legyen?
Csak azért, mert lassan kéne mennem dolgozni...

szlelesz 2009.01.12. 11:32:33

Egy másik történet amit szintén okulás képpen leírok:
Kb 1/2 éve járok autóval dolgozni. előtte a Volán társaság "remek" szolgáltatását vehettem igénybe.
A munkaidőm 8 órás (+30 perc ebédszünet), és kötetlenbe járhatok (egyébként még nagyobbat szívtam volna)
Összehasonlítás:
Keltem: 4.45 Most kelek: 6.00
Beérkeztem: 6.40 (6.25-re a buszmegállóba+10-15 perc séta) Beérkezek: 6.55
Végeztem: 15:00 Végzek: 15:25
Elindultam haza: 16:10 (ha az isten is úgy alkarta, és csak pár percet késett a busz, de volt amikor 45 percet is)
Elindulok: 15:30
Hazaértem: 17.20 (17:00 az autóbusz állomásra, és onnan még 20 perc séta hazáig)
Hazaérek 16:15
Egyéb bónuszopk:
- ha a MÁV úgy döntött, hogy nem dolgozik, akkor közelharc hogy a buszra felférjek, ha nem jött öszse akkor várhatom a mentesítő járatot (+30 percre kimaradsz a dobásból)
- Ha egy részegf/kétes/büdös alak mellém ül és becses a reggelim/ebédem akkor hazáig állás (30km 45-50 perc alatt)
- télen hideg (értsd 5-10 fok, mert a sofőr spórol a gázolajjal) nyáron meleg (nincs légkondi, és ha vkinek érzékeny a szeme a huzatra, akkor ablak sincs)
- ha esetleg elaludtam (ne jellemző de évente 1-2 alkalom előferdül) akkor bónuszként kaptam, hogy a következő busz majd 1.5 óra múlva ment
Összehasonlítva:
Minden nap egy órával később kelhetek, és egy bő órával hamarabb otthon vagyok (ez napi 2 óra, heti 10 havi 40 -> azaz egy hónap alatt +1 hetet ráhúzok a munkaidőmre)
Mindezt kúltúrált, kényelmes módon.
ezek után most azt kérik (tőlem hálistennek nem, mert ahol dolgozok az a település nincs 100.000 fős), hogy fizessek azért hogy ezekről lemondhassak?

l3v1 2009.01.12. 11:33:02

Spec az egeszet rossz megkozelitesnek latom. A por- es egyeb szennyezo-anyag-tartalom mennyisegeert leginkabb nem a haztartasok es az autosok felelosek, hanem a gyarak, uzemek es eromuvek. Nekem ne mondja senki bamban, hogy dehat az olaj miatt tobb por kerul a legkorbe, f*om, hat hasznaljanak rendes szuroket, aki meg nem hasznal, azt jol meg kell buntetni, csokkenteni a szennyezesi kvotajat, bezaratni, esatobbi.

Ez ahhoz hasonlo, mint mikor azt mondjak, h. az amerikai autok tul sok uzemanyagot hasznalnak, ezert fogy gyorsan, pedig ha csak megnezzuk, hogy az amerikai hadsereg napi szinten mennyi olajat pofekel el, ahhoz kepest az autok fogyasztasa annyira keves, hogy mar nem is nevetseges.

Szoval nem az autosokat kellene szopatni, hanem igenis tenni valamit a nagylepteku kornyezet-rombolokkal szemben.

Lasombra 2009.01.12. 11:33:35

@Chaoyang: "ez a panelban levagtam a radiatort mekkora kamu... "

látom, résen vagy, kolega. lebuktam. téged aztán nem lehet átverni, mi? mókás arc lehetsz... :)

2009.01.12. 11:33:37

@Chaoyang:
Látom te bizonyára légvonalban közlekedsz....
Az úthálózat kacskaringós, esetleg nézz meg egy térképet, lehet meglepődsz majd.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2009.01.12. 11:34:48

avan? lepett egyet elore? ugyan mifele rangletran? proli aspektus.. Hollandiaban es a Skandinavoknal milliomosok bringaznak, kornyezettudat... Talan, mert nekem a rendszervaltas ota BMW van, sosem derogalt neha metrozni is a belvarosban, meg azt is klenyeltem amikor bugrisok az lerohadt autoikkal kozel mentek a bringamhoz... mentalitas embrek. Onbecsules loszar, ha csak a kocsi segit ezen, akkor az nagy nulla.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2009.01.12. 11:36:27

@venomspawn: haaaat, en 4 ora alatt atszelem egesz Torontot, 5 ora seta alatt pedig Pekinget... Nem ertem a 8 orat akkor sem ha osszevisszakacskaringozol :DD

ne már 2009.01.12. 11:37:01

És kinek Toyota hibridje van?
De páratlan?

avan 2009.01.12. 11:37:10

@StringBuilder: Valami tévedés történt én nem várok el senkitől semmit, nekem ez nem tisztem. Szívesen vennék hybrid autót, hogy óvjam a levegőt, de kérnék rá állami támogatást is akkor... :)

A bkv az egyik alternatíva. A másik, hogy otthon maradok az ilyen napokon, a harmadik, hogy hybrid autóval járok, a negyedik, hogy nem megyek haza a melóból, ha tudom, hogy holnap nem jöhetek be az autómmal, az ötödik, hogy elmegyek az országból - esetleg vidékre költözöm (a vidék kizárt amúgy). Biztos van még pár alternatíva, de én nem azért vettem autót, hogy bkv-val kelljen mennem. Nagyon örültem is, amikor magam mögött tudhattam az életemnek ezt az időpocsékoló részét.

Köszi, hogy óvod az egészségemet egyébként.

Chaoyang · http://xiongyali.blog.hu 2009.01.12. 11:42:37

Mindez egyebkent azt is mutatja, hogy mekkora baromsag azt feltetelezni, hogy Magyarorszag valaha kepes lenne Olimpiat rendezni. Meg arra sem lenne kepes, hogya tiszstabb levegoert a polgarai nemi onkorlatozasba fogjanak!! Nem beszelve a tovabbi millionyi keptelensegrol :DD

avan 2009.01.12. 11:42:59

@Chaoyang: Nehéz úgy fogalmazni, hogy senkinek a lelkébe ne tapossak bele. Igen... nekem ez egy előrelépés volt az életemben. Én ezt így éltem meg. De itt végülis most nem erről van szó elsősorban. Buszozz nyugodtan én nem teszek ezért szemrehányást, ha szereted, miért ne tehetnéd. Ha szeretnék bkv-zni akkor biztos használnám is, de nem szeretek. Bocsánat, hogy nem olyan vagyok, mint Te.

ne már 2009.01.12. 11:43:13

Tudnám ki az ott! Kinek ez hirtelen olyan fontos lett, hogy ne szívjuk a rossz levegőt. Volt már ennél nyáron a levegő sokkal károsabb is!
Talán valami frissen beavatott felelős személynek. Ez akkor lenne korrekt, ha ezt az eljárást rendszeresen bevezetnék. Még nem vagyunk érettek, hogy ezt a nemzet tudatosan, és felelőség értzettel kezelje.

avan 2009.01.12. 11:46:33

"Magyarország ezzel úttörőszerepet vállalt az EU-ban, ahol egyelőre egyetlen más tagállamban sincs országos jogszabályban meghatározott küszöbérték."

Itt mindent lehet, mindent lenyelünk. Ezt most nem csak a jelenlegi dologra értem. Mennyi ilyen van mögöttünk és mennyi van még előttünk.... pfff

lOc (a pasztafáriánus) 2009.01.12. 11:49:44

Az előző években a mostaninál kétszer-háromszor nagyobb értékű is volt a szálló por koncentrációja, csak tavaly elfogadtunk egy EU rendeletet. Elsőként. Érdekes azért hogy mennyi törvénytisztelő állampolgár lett hirtelen ha szidni kell a másikat (jelen esetben az autósokat). Akik pedig a pestieket szólják meg, azoknak én szólok hogy nézzenek meg egy légszennyezettségi térképet.

És egy idézet:
A Főpolgármesteri Hivatal azt kéri, hogy a budapestiek saját érdekükben önként korlátozzák az autóhasználatot, helyette használják a BKV-járatokat. "Elsősorban a kétütemű benzinmotorral és dízelmotorral hajtott gépjárművek használatát kell mérsékelni ahhoz, hogy a szmogriadó riasztási fokozata elkerülhető legyen. Kérjük a budapestieket, hogy korlátozzák a szén- és olajtüzelésű fűtőberendezések használatát, és kerüljék a nyílt téri égetést!" - olvasható a hivatal közleményében.

ne már 2009.01.12. 11:50:26

Biztosan nyúnyán néztek a Zöldek!!!
Tegyél valamit!!!
- mondták...

Fogjuk mi még nyárom szívni a moslékot!
Nem tudod majd mitől fáj a fejed...
-de, hát nincs is szmogriadó!!!

nagygabi 2009.01.12. 11:50:54

Ma még elmentem az építkezéseimet ellenőrizni a város túloldalára a páratlan rendszámos autómmal. Szerdán és pénteken nem fogok autóba ülni, mert környezettudatos próbálok lenni.Az összes értékes gép az én autómban van. Ha elvinném a nejem páros rendszámú autóját, ugyan ott lennék, ahol a part szakad. Viszont szerdán és pénteken a munkások sem fognak dolgozni, szombaton egy napot ledolgoznak, de így is csak négy napot fognak pénzt keresni a héten. Én köszönöm szépen jól vagyok, de a 12 melós, akik ugyanúgy fizetik a munkásszállót, kaját, egy napi fizetés kiesik és két nap helyett csak egyet fog a gyerekeivel tölteni...Szerintetek ? Ha a szmoghelyzet tartós lesz, akkor vegyek még egy autót ? Vagy váltsak foglalkozást ?

Pista Bácsi 2009.01.12. 11:53:04

Imádom, amikor sokan habzó szájjal szidják az autósokat, hogy tönkreteszik a levegőt.

Aztán a hozzászólás beírása után kimennek a dohányzóba, hogy elszívják az adott órai cigijüket...

Naszóval én (mint autós) miért is vagyok veszélyesebb az illetőre, mint a saját dohányzása.

Tehát kérem, hogy mostantól KIZÁRÓLAG azok szidják a mocsok autósokat, akik nem károsítják magukat a cigivel!!!

A légszennyezettségi térkép:

www.idokep.hu/?oldal=legszenny

Naszóval Kazincbarcikán (ahol a legnagyobb a szálló por koncentrációja) fut a legtöbb autó?

Ha ott MINDET leállítják, akkor hogyan csökken a porkoncentráció?

szlelesz 2009.01.12. 11:53:39

@Chaoyang: Nem azzal van a gond, hogy a büdös bunkó autós mindenkit bele akar fojtani a füstbe, hanem azzal, hogy közösen generáltunk egy problémát (autósok,gyárak, teherautók, közalkalmazottak, szénneltüzelők, stb.) és most mindezt az autósok nyakába szeretnék varrni, és ő a "büdös paraszt", mert ezen felháborodik.
Ha a közalkalmazottnak joga van autóval menni, mert az ő unkája olyan fontos (tudnék róla mesélni, hogy mennyire az), akkor a beteghez siető háziorvos miért nem mehet autóval, vagy a tárgyalást előre 1-2 hónappal megszervező üzletkötő, hogy magyarázza el mondjuk a japán ügyfelének, hogy sorry, de azért késtem mert az a nyűves BKV már megint nem jött?
Ha az autó 1km-en termel 1 miligramm port, a teherautó meg termel 30-50-et akkor miért nekem kell leállnom, mialatt ő flangálhat a városban?
Miért kell az n+1. adó mellé most még BKV jegyet/bérletet vennem?
Ő kifizeti azt va luxust, hogy autóval járva naponta 1-2 órát megtakarít. Vagy adják neki vissza az árát, vagy ne korlátozzák. Ja hogy azt már elköltötte a társadalom?...
Ez kb. olyan, mintha azt mondanánk a dohányosnak, hogy bár megvette a cigarettát (adózik is utánna szépen), de nem szívhatja el, mert minden páros nap csak a nők szívhatnak.. de minden alkalommal amikor rágyújtana, akkor szíveskedjen a cigarettát kidobni a szemétbe. (megjegyzem: NEM DOHÁNYZOM)

lOc (a pasztafáriánus) 2009.01.12. 12:00:25

@szlelesz: közalkalmazott != köztisztviselő

ne már 2009.01.12. 12:02:24

Azt mondják, hogy büntethetők az autósok, akár 100.000 ft.-, a rendőr feljelenthet. Ezt mondják a hiradóban.
Mekkora genyók, hát ez a lényege.
Fizess paraszt!!!

ne már 2009.01.12. 12:04:57

Erre persze már megvan a megoldás, hogy lehessen büntetni. Jellemző, de nagyon!!!!!!!

ne már 2009.01.12. 12:06:12

Azt mondják, hogy büntethetők az autósok, akár 100.000 ft.-, a rendőr feljelenthet az önkormányzatnál.

ne már 2009.01.12. 12:09:32

A legeleje az igazság.

Autós vagyok, dögöljek meg.

Ez van...

Na mentem, persze autóval!
Szemét vagyok, mert páratlan.

Pista Bácsi 2009.01.12. 12:10:09

Lehet szidni amocsok autósokat, de egyértelmű, hogy kevesebb autó van a városban a megszokottnál:

www.utv.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=69&csomopont_id=5&kamera_id=57&Itemid=39

A töketlenül megcsinált szmogriadó-rendelet alapján egyértelmű, hogy nem a kényszer, hanem a felelős egyéni gondolkodás miatt van ez így!!!

ne már 2009.01.12. 12:12:46

B.meg a felelős anyukáját...
Figyeld meg, hogy holnap a rendőrök ott állnak, és egyesével feljelentik az autósokat az önkormányzatnál, mert párosak.

2009.01.12. 12:13:10

@Chaoyang:
lehet hogy átszeled, de én meg lemértem, mert gyalogoltam már onnan haza.... ezért nem a vakvilágba beszélek.
Úgy van kialakítva, hogy van egy 5 kilométeres bekötőút, az elkerülőn gyalog nem mehetek, ezért onnan be kell menni a városba, ott eltrappolni a város túlvégére, mert pl a párom és én szinte a városka két ellentétes szegletében lakunk. És bizony 4 óra volt gyalog hazáig, s elhiheted, nem nyugdíjas tempóban poroszkáltam. Nos ez oda és vissza 8 óra, amihez nem sok kedvem van érthető okokból. No de ez mellékvágány, csupán egy példa volt. A lényeg hogy a buszjáratokat figyelembe véve is kb 1,5-2 óra alatt jutnék ki ha szerencsém van. Van egy modern technológiájú kocsim, károsanyag kibocsátása az élmezőnyben van (MK6-os fiesta), nehogy engem büntessenek azért, mert néhányan hummerrel furikáznak a városban. Vagy jó, legyen minden nap rendszámbeosztás, de akkor ha ki kell sürgősen ugranom a melóhelyre rendszerleállás miatt, ne 10 perc rendelkezésreállás legyen (akár hajnali 2kor) hanem mondjuk 1 óra. Ez pedig pénz, pénz, pénz. Drágák vagyunk? Akkor a cégeink elmennek keletre. Munkanélküli lesz mindenki, jajj de szép jó világ lesz, senkinek nem lesz pénze kocsira. És milka tehenek és zöldellő rétek lesznek... rajta 10 millió hajléktalannal

2009.01.12. 12:15:40

@ne már:
Idehaza nem kapsz állami támogatást a hibridekre :(, bezzeg külföldön olyan árengedmények vannak hogy ihaj-csuhaj. Pedig én szívesen eljárnék egy megfizethető árú hidrogénes kocsival is (ha jól néz ki)

avan 2009.01.12. 12:18:44

Büntetés? Szánalmas... erre már nem lehet mit írni. Alapjaiban rossz itt minden. Sírok...

Akkor akinek szaros a talpa, hónalj szaga van, nem mosott fogat, koszos a keze-körme, beteg, hangoskodik stb. és úgy utazik tömegközlekedéssel fizessen 50,000 Ft -ot, ilyen emberek közé nem vágyok, de szerintem senki sem.

Bit Rot 2009.01.12. 12:20:05

Jól van, látom hogy "egyes" (sajnos sok) autóssal nincs mit vitatkozni!

Nekik JÁR az autó a seggük alá, és JÁR hogy autózzanak, ha 1-2 millió ember bele is döglik!

Szánalmas ez a magyar mentalitás!

Szégyellem magam, hogy autótulajdonos vagyok! (Pedig én ma BKV-ztem!)

szlelesz 2009.01.12. 12:21:48

@lOc (a pasztafáriánus):
mea culpa!
Az egy fokkal rosszabb.
mert közalkalmazott a tanár, az óvónő az orvos.. köztisztviselő a hivatalban aktát tologató ügyintéző, na meg a polgármester...
Ez a más nemiszervével történő csalánverdesés tipikus esete

Bit Rot 2009.01.12. 12:22:11

@ne már:
"Tudnám ki az ott! Kinek ez hirtelen olyan fontos lett, hogy ne szívjuk a rossz levegőt. Volt már ennél nyáron a levegő sokkal károsabb is!"

Ez egyszerűen HIHETETLEN!

Ez az "én miért nem lopjak, amikor a szomszéd is lopással keresi a pénzét" c. szöveg!

Kit érdekel, hogy máskor milyen volt a levegő?

MOST szar és káros a levegő.

MOST kevesebb autó javíthatna rajta!

De nem, csak az önző magyar mentalitás, leszarunk mindent, dögöljön meg mindenki, de ÉN ÉN ÉN autózhassak!

avan 2009.01.12. 12:23:14

Nem JÁR a seggük alá, hanem megvették és fizetik az adót rá, benzinben, úthasználatban stb. Az a mentalitás a szánalmas, hogy valaki elfing valamit, akkor azt le kell nyelni szépen csöndben és halkan és el kell fogadni, mert ez van, miközben alternatíva nincs.

szlelesz 2009.01.12. 12:24:32

@John42: Nem arról van szó, hogy jár, hanem arról, hogy ő többlet adót fizetett azért hogy szennyezhessen, amiből téged gázártámogatnak, és most azt mondod, hogy sebaj, az az ő baja.
Ha nem járhat az autójával akkor a társadalom kompenzálja a veszteségét, ugyanis ő ezért fizetet.
Ha holnaptól a BKV úgy döbtene, hogy csak autóval lehet járni, akkor nem hőbörögnél a befizetett bérleted miatt?

avan 2009.01.12. 12:25:12

És ez nem csak erre a konkrét esetre igaz, hanem mindenre. Érdekes a magyar, amikor egymást kell fikázni remek a táptalaja ennek. 50%-50% megosztottság, kurva jól egymásnak esik a két tábor.

Amikor össze kellene fogni, akkor meg mindenki csak kussol és elfogad... Álszentség netovábbja...

Bit Rot 2009.01.12. 12:26:17

@nagygabi:
"Én köszönöm szépen jól vagyok, de a 12 melós, akik ugyanúgy fizetik a munkásszállót, kaját, egy napi fizetés kiesik és két nap helyett csak egyet fog a gyerekeivel tölteni...Szerintetek ?"

És amikor Bush idejön, és lezárják a teljes várost, akkor meg éppen azon nyavajogsz? Mindig van valami, ez van.

"Ha a szmoghelyzet tartós lesz, akkor vegyek még egy autót ? Vagy váltsak foglalkozást ?"

A miniszterelnök mondta: el lehet menni szlovákiába!
A lényeg csak az, hogy ha szlovákiában is vagy, valahogy ide adózzál, mert ha nem, megbüntet az APEH :-)

Bit Rot 2009.01.12. 12:28:08

@szlelesz:
"Nem arról van szó, hogy jár, hanem arról, hogy ő többlet adót fizetett azért hogy szennyezhessen, amiből téged gázártámogatnak, és most azt mondod, hogy sebaj, az az ő baja."

1. NULLA Forint gázártámogatást kapok
2. ÉN IS adózok. Van autóm, 1600 cm3, 83 kW, számold ki, mennyi adó
3. Nemsokára havi 7000 Ft cégautóadót is fizet majd a cég az autó után

Mégse nyavajgok!

Ezekután be lehet zárni a szájat!

Bit Rot 2009.01.12. 12:29:56

@avan:
"Nem JÁR a seggük alá, hanem megvették és fizetik az adót rá, benzinben, úthasználatban stb. "

Én is fizetem az autóra az adót, évente, kétévente zöldkártya (8-10 ezer), műszaki (20-40 ezer), teljesítményadó, stb.

Mégse nyavajgok, hanem BKV-zom.
Persze én a belváros közelében lakok, és szenvedője is vagyok a sok pornak.

De ezt a "többi autós" persze leszarja.

Csak ő mehessen, dögöljön bele minden lakos!

währenßhöhleigkeitigchen 2009.01.12. 12:33:24

@Lasombra: Mondom, van bérletem, és nem bánom. De azt igen, hogyha jön egy telefon, és mégis kocsiba kell vágnom magam, ha meg akarok élni, (vidék, vagy külső kerület), akkor feltartóztathat a rendőr, esetleg pár hét múlva (ha megváltozatják a KRESZT) meg is büntethet. Ha tudsz olyan rendeletet, ami ezt az igazságtalanságot megszünteti, akkor ítélj el.

Vagy akkor, ha minden irányban biztonságos P+R parkolók keretezik a várost, ahova gyorsan eljutok BKV-n. A magamét megtettem érte, minden adót, járulékot befizettem, fizetem a BKV-t (bérlet), nem külföldön jelentettem be az autómat (ami kisfogyasztású - tény, hogy a benzinbe épített adókból így abszolút értékben kevesebből vettem ki a részem, de cserébe sokat kell autóznom fel-le az országban).

Nem tudom, miért vagyok szerinted erkölcstelen, ha a jelen hidegben nagyobb gondom az, hogy hány fok van a lakásban, és ne fázzanak a gyerekeim (ne kelljen megbízást lemondanom), mint az, hogy mekkora a por kockázata, ha beviszem őket a forgalmas helyekre (nem viszem).

Az én bajom a rendelettel van. Nem azzal, hogy elítéled azokat, akik akkor is autóznak, ha létezik arányos egyéb megoldás is.

2009.01.12. 12:34:55

@lOc (a pasztafáriánus):
úgy értettem hogy hibrid vagy hidrogénes. A napelemes és elektromos kocsik még eléggé gyerekcipőben járnak, több alternatíva pedig nem nagyon van még

lOc (a pasztafáriánus) 2009.01.12. 12:37:29

@venomspawn: Sajnos. Pedig én is azokat várom, mert ahogy megfizethető lesz egy környezetbarátabb autó lecserélem a mostanit (vagy az akkorit).

avan 2009.01.12. 12:42:51

Itt most arról van szó, hogy aki autós tűrje el ezt és hallgasson, hiszen jó ügyért csinálja.

De mennyi ilyen dolog lehetne még, ami más csoportokat bántana meg így.

Nem hiszem, hogy az én 25 perc autókázásom akkora kárt okozna, ráadásul 4 éves kb az autó alig termel mocskot.

És igen, ha engem szankcionálnak ezért, akkor én is elvárom, hogy szankcionáljanak másokat, akik büdösek, koszosak, rohadnak és tömegközlekednek. Hogy képzelik, hogy belekényszerítenek ezek közé az emberek közé... Senki senkiért az autósok mindenkiért...?

Nincs igazság...

vidor 2009.01.12. 13:46:39

avan 2009.01.12. 12:42:51
"Senki senkiért az autósok mindenkiért...?"

www.idokep.hu/?oldal=legszenny
Itt gyönyörködhetsz benne, mit tesznek az "autósok mindenkiért", bazmeg.

avan 2009.01.12. 13:58:46

Azt azért Te sem gondolod komolyan, hogy itt minden az autósok miatt van nem?

Vaandor 2009.01.12. 14:18:24

Ha valakinek tényleg annyira a munkaeszköze az autó, hogy nélküle meg sem él, az lassan elgondolkodhat azon, hogy "versenyképes-e az eszközparkja", például szmogriadó esetén. Ha környezetbarát jármű, akkor igen. Ha nem, akkor kevésbé -> talán meg kéne fontolni, milyenre fogod majd lecserélni.

Egyébként meg olyan nincs, hogy "derült égből a szmogriadó". Napokkal előtte eléri a kosz a tájékoztatási értéket, innentől számítani kell rá. Ha ennek ellenére épp munkában van valaki kocsistul, akkor meg (90%-ban) hazamehet BKV-val vagy munkatárssal (telekocsi), a kocsit meg majd elhozza holnap.

avan 2009.01.12. 14:20:43

Vagy lehetne mondjuk porszívó autókat beállítani.

szlelesz 2009.01.12. 14:42:53

@John42: Ha feljebbi posztomat olvastad volna akkor láthatnád, hogy a rendelkezés engem nem érint.
Ergo nekem 8 hogy BP-n ki mivel jár.
De nem érzem a dolgot akkor sem jogosnak.
Olyannak érzem a rendelkezést, mintha megállapítanánk, hogy kevés a gabonanövény, sok Afrikában az éhező, ezért Te és a családod nem ehetnek kenyeret.

ThemePHL 2009.01.12. 16:43:14

Nemtudom mit háborogtok.

Az állam a légszennyezést támogatja.
Az autók adóztatását szépen megváltoztatták úgy hogy
az új, kevésbé környezetszennyző autókra lényegesen
többet fizessenek, mint a régebbi füstölgő társaikra.

Mindenközben nem támogatja a környezetkímélő megoldásokat,
egy fikarcnyival sem tette vonzóbbá a tömegközlekedést,
hovatovább leépítésekkel ellehetetleníti a tömegközlekedni
akár kényszerből akár csak kedvtelésből vágyókat, ezzel
ugye növelvén az autózók számát.

És ezek után persze az autózók vigyék el a balhét.


(hozzáteszem, holnap már persze attól fog harsogni a média,
hogy milyen sikeres volt az akció, mert hogy kitisztult
a levegő! Ja, persze, csak nem az akciótól, hanem a széltől.)
süti beállítások módosítása