Villanások a Twitteren



bazo9: tumblr

Ezt se hagyd ki!

Életképek

Címkék

autó (6) budapest (6) élet (6) foci (7) google (6) gyurcsány (5) hülye (8) hülyeség (19) internet (10) játék (6) labdarúgás (10) magyar (40) magyarország (11) média (9) politika (8) reklám (5) sport (14) szex (6) videó (5) Címkefelhő

Subba

Nincs megjeleníthető elem

Webisztán

Nincs megjeleníthető elem

Hozzászólások

Online

2009.04.29. 12:24 InformatívTeknős

Mi köze a TV2-nek a sporthoz?

Bombaként robbant a magyar éterben a hír, hogy a következő szezontól 3 éven keresztül a TV2 is ad majd Bajnokok Ligája meccseket. "A kereskedelmi tévé kedd esténként a legizgalmasabbnak ígérkező mérkőzést fogja élőben közvetíteni, majd összefoglalót ad a többi aznapi találkozóiról" - áll a Magyar Távirati Iroda hírében. Nos rendben, benne vagyok, de nézzük meg kicsit közelebbről a dolgot. Mi köze volt eddig a TV2-nek a sporthoz? 

Tulajdonképpen semmi. Ha valaki csak a korábbi csigatévét nézi, azt sem tudja, hogy a világon létezik mondjuk Forma-1 és azt hiszi, hogy a labdarúgó mérkőzések csak verekedésből és botrányokból állnak. Korábban volt némi próbálkozás a magyar bajnokság összefoglalóira és a kezdetekkor még elkülönült sporthírekkel is bombáztak minket, aztán ennek szépen lassan vége lett, most azonban itt a nagy dobás, bár érdekes, hogy az ősszel megpendülő válság-húrokat követően mégis van a cégcsoportnak (gyaníthatóan) nem kevés pénze a közvetítések megvételére.
 
Egyelőre nem lehet tudni ugyan a nevekről, azonban nehezen elképzelhető, hogy a szakmában elsővonalas embereket sikerül leültetni keddenként 20:45-kor a kommentátori székbe, hogy tolmácsolja a pályán történteket a nézők felé.

Update: Grexa Liliána a TV2 kommunikációs vezetőjétől megtudtuk, hogy leginkább a "családbarát, szórakoztató csatorna" víziója vezette őket, amikor eldöntötték, megvásárolják a közvetítési jogot. Keddenként országos sugárzású csatornaként csak ők adnak meccseket, a szerdai napot pedig egy másik csatorna kezeli majd. A kommentátor Németh Balázs lesz, a szakmai csapat felállítása pedig már elkezdődött. (Az eddigi gyakorlatot tekintve a szerdai nap nagy valószínűséggel az MTV napja lesz, így az idei évtől eltérően jövőre nagyon úgy fest, hogy mindkét napon láthatnak összecsapást a magyarok is, és nem csak azok a szerencsések, akik képesek fogni a TV6-ot.) Liliána arra is kitért, hogy szerinte nincs összefüggés az őszi elbocsátások, a válság és a most megvásárolt jogok között.

Egy biztos, ezzel biztosan sikerül megkavarni az állóvizet és a kedd esti idősávban megközelíteni, vagy lehagyni az RTL Klubot.

Update2: a szerdai napot természetesen a DigiTv fogja valamilyen módon adni, ennek részletei egyelőre tisztázatlanok...

Bookmark and Share

süti beállítások módosítása