Villanások a Twitteren



bazo9: tumblr

Ezt se hagyd ki!

Életképek

Címkék

autó (6) budapest (6) élet (6) foci (7) google (6) gyurcsány (5) hülye (8) hülyeség (19) internet (10) játék (6) labdarúgás (10) magyar (40) magyarország (11) média (9) politika (8) reklám (5) sport (14) szex (6) videó (5) Címkefelhő

Subba

Nincs megjeleníthető elem

Webisztán

Nincs megjeleníthető elem

Hozzászólások

Online

2008.12.29. 11:25 InformatívTeknős

Kamuztak a horoszkópok 2008-ra?

Az év végének közeledtével egyre több helyen olvashatunk arról, hogy milyen lesz a következő. De álljunk meg egy pillanatra és emlékezzünk arra, amikor 2008 elején belevetettük magunkat a horoszkópok rejtélyes világába és már előre megtudtuk(?), hogy milyen esztendőnk lesz. A tervezgetés mellett ez az időszak kitűen alkalmas arra, hogy rácsodálkozzunk az elmúlt esztendő jóslásaira. A 2008-as előrejelzéseket a HotDog-tól kölcsönöztük!

Na, neked kamuzott a 2008-as horoszkópod?

Kos (március 21-április 19.)

2008-ban új szempontok merülnek fel a munkád megítélésében, ami által gazdagíthatod rálátásodat a teendődire. A pozitív változást feletteseid is észreveszik, és ha elég ügyes vagy, új képességed sokat hozhat a konyhára - nem csak pénzt, hanem jóval értékesebb kapcsolatokat is. Ám vigyáznod kell, mert hajlamos vagy összekeverni egy jó munkatársi viszonyt a szerelemmel! Kínos helyzetbe hozhatod magad és a kollégádat is, aki korábban mit sem sejtett érzéseidről.

Az egészséged érdekében tanuld meg elengedni magad, de a legfontosabb, hogy figyelj oda a pihentető alvásra! Ha ezt nem veszed komolyan, lehet egy mélyebb lelki problémád, amitől annyira megijedsz, hogy már-már szakember bevonásán is gondolkozol. Szerencsére egy jóbarát a segítségedre siet, és közösen megállapítjátok, hogy nem is olyan nagy a baj, mint amekkora feneket kerítettél neki. A művészetekből most sokat meríthetsz, ami hozzásegít ahhoz, hogy merj hangot adni egyéni elképzeléseidnek! Tanulj meg legalább egy slágert és énekelgess! Meg fogsz lepődni, hogy mennyire élvezed a dalolást.

Szabadidődben járj teázókba vagy otthon tanulj meg főzni egy új ételt. Ez utóbbival is az önállóságodat erősíted. Lakhelyváltoztatásra kapsz egy előnyös ajánlatot az év második felében, ha teheted élj vele! Mindenkinek jót tesz a környezetváltoztatás, főleg a 2008-as esztendőben, amikor minden a változásokról és a régi dolgok újragondolásáról szól!


Bika (április 20-május 20.)

Az alapos és gyakorlatias bika új, erőteljes pozitív élményeket fedez fel és kreatív terveit helyezi előtérbe 2008-ban. A személyiségednek szüksége van arra, hogy kifejlődjön a spirituális oldalad is. Mindenképpen követned kell ezt a vonalat, mert a képességeidet csak úgy tudod kihozni magadból, ha lemerülsz egészen filozófiai mélységekig.

Folytatod a jelenlegi munkádat, hiszen a mostani helyeden kamatoztatni tudod a kreatív oldaladat, ráadásul anyagilag is jövedelmező. Módszeres rendszerességgel jutsz egyre feljebb a ranglétrán. Mértani pontossággal biztosnak kell lenned a részletekben, mielőtt döntést hozol, ez nagyon fontos lesz ebben az évben, ebből csak előnyt kovácsolhatsz még szélesebb körben is, s közben felfedezheted az új vágyaidat is. Hatalmas haszonra tehetsz szert akkor is, ha végre lediplomázol vagy befejezed a tanfolyamot, amibe belevágtál. Hasonlóképpen jól jönnek a tanulmányi kirándulások és a romantikus vakációk, melyeken felfedezheted filozófiai hajlamaidat és végre rálátást nyersz a művészetekre. Mindezek segítenek téged az új ötleteid kiugrásszerű megvalósításakor. A legjobb az lenne, ha ilyenkor egy kicsit visszavonulnál a hegyekbe vagy egy tópartra – a magányos környezet kiváló szellemi táplálékkal szolgál. Már nem elég a kreativitás, a bölcsességet is magadévá kell tenned, hogy kitűnő eredményeket érj el terveiddel és értéküknek megfelelően becsüljék meg őket.

Tehát eljött az az idő, ami a legmegfelelőbb arra, hogy megnyisd lelked legmélyebb bugyrait, személyiséged fejlődésen menjen keresztül, és ha érzel rá késztetést, megírd azt a könyvet, amit régóta szerettél volna. De felfedezheted akár muzikalitásodat is, nem kizárt, hogy komponálsz egy új musicalt. Sikeres lehetsz, ha követed a világos alapelveket: vagy az összefüggéseket keresd vagy orientálódj a közösség felé. Azért gondolj az anyagiakra is, mielőtt az ötleteidet átültetnéd a gyakorlatba.


Ikrek (május 21-június 21.)

Munkád során apró veszélyek leselkednek rád, ne restellj emiatt segítséget kérni! Akár feletteseidnek is szólhatsz, hiszen nekik sem érdekük, hogy történjen veled valami, annál sokkal értékesebb munkaerő vagy számukra. Másrészt mindenkinek kijár a nyugodt és problémamentes övezet, hogy zökkenőmentesen végezhesse dolgát, miért pont te adnád lejjebb? Olvasgass filozofikus hangvételű könyveket, mert sok jó példát meríthetsz belőlük, ami illik a te jelenlegi élethelyzetedre is. Nem a gyakorlati részben van a hiba, ezzel te is tisztában vagy, de nem szabad elhanyagolnod a saját transzcendens kapcsolatodat sem a felsőbb energiákkal!

Egy félreértés folytán a családi szálak összegabalyodhatnak, ami kisebb vitákhoz vezethet. Ráadásul felbukkan egy új barát is, akinek a közeledését sokáig nem tudod hová tenni, egy kicsit talán még félsz is tőle, hogy vajon miért pont veled barátkozik? Tényleg van hátsó szándéka: meg akar téged ismerni. Ugye ez nem főbenjáró bűn? Itt az ideje, hogy megszokd: vannak emberek, akik értékelni is tudják a másikat.

Ha anyagi helyzeted megengedi, utazz el több napra egyedül. Keresd a művészek társaságát, meglepő élményben lesz részed, mikor ők állítják azt, hogy tanultak tőled. Hazatérve lepd meg kedvesedet apróbb figyelmességeket, nagyon boldoggá teheted őt ezáltal. Ha még nincs párod, ne aggódj, mert ebben az évben nagy szerelmet ígérnek a csillagok!

Betegségek ellen fel vagy vértezve még spirituálisan is, de azért nem árt óvatosnak lenni. Ne hajszold túl magad, inkább pihenj sokat! A nyári igaz lazulást és maradandó élményeket hoz magával: meghökkentő dolgokra lesz lehetőséged! Meglehetősen sok deja vu élményre számíthatsz!

 
Rák (június 22-július 22.)

Kirobbanóan fantasztikus éved lesz, a szívedben már január elsejétől a tavaszt, a megújulást hordozod! A munkád területén most nagyon kevés befektetett energiával is sikert sikerre halmozol, de ne felejts el gondolni azokra az időkre sem, amikor nem biztos, hogy minden ilyen egyszerű lesz. Most azonban sok pénz, vidám programok, és egy nagy vallomás vár rád, ami hatalmas örömmel tölt majd el. Végre mersz büszke lenni saját magadra, és mások is megerősítenek abban, hogy nem alaptalanul.

A családi ügyek kicsit zavarosak lesznek, de sok minden múlik rajtad. Általában neked jut a békéltető szerepkör, ami nagy teher is lehetne, te azonban nagyon frappánsan oldod meg a dolgokat és egy pillanat alatt elsimítasz minden ellentétet.

Az érzelmeid nagyon jó tanácsadók lesznek, hallgass rájuk bátran! Tisztában vagy vele, hogy a múltban hoztál pár elég kedvezőtlen döntést, de most érezned kell, hogy felnőttél az új feladatokhoz, az előző évben lényeges átalakuláson mentél keresztül, ami hozzásegített egy fajta tisztánlátáshoz. Nagy nyeremény várható, utadat egész éven át a szerencse kíséri.
 
Egy jó barátod megbánt, de megint csak te leszel az okosabb, és jó döntést hozol kettőtök későbbi viszonyára nézve. Furcsa, de pont ez a történés fog rádöbbeni egy régi nagy családi rejtély vagy probléma megoldására.


Oroszlán (július 23-augusztus 22.)

Elérkezett 2008, amikor végre meg kell ígérned magadnak, hogy pontot teszel azon dolgaid végére, amelyeket már rég meg kellett volna tenned. Bár sikerekben jócskán kijutott neked életed során, legbelül tisztában vagy azzal, hogy ennél sokkal többre vagy képes. Alapjába véve rendben vannak és rendben is lesznek az ügyeid, de a Sors egy magasabb életminőséget szánt neked, amiről eddig nem akartál tudomást venni: a cselekedeteid mélyén ez okozza a belső feszültséget. Hatalmas teremtő erő lakozik benned, de hajlamos vagy ezt elfelejteni. Az oroszlánban olyan képesség lakozik, ami megkívánja, hogy időnként merjen felelősségteljesen és önállóan dönteni. Vannak helyzetek, amikor egy oroszlántól elvárják, hogy tegye amit kell, ő pedig nem bújhat ki ezalól az egyenlőségre hivatkozva. Ezért van az, hogy neked sokkal jobban meg kell dolgoznod létezésed kiteljedéséért, hiszen állatövi jegyed egy csúcsragadozó. Téged ezért teremtettek, tedd a dolgod!

Szánj több időt magadra, ne félj az egyedülléttől, most különösen jót fog tenni. Utazgass a nagyvilágban, barangolj be történelmi múltú helyeket, járj nyitott szemmel! Hagyd szabadjára a fantáziád és az érzékeid!

Ezt az évet legjobban akkor használhatod ki, ha folyamatosan képzed magad különféle tanfolyamokon, akár még egy új szakmát is kitanulhatsz. A csillagok most a legjobb formát hozzák ki belőled. Bátran mozgasd meg agytekervényeid, nem fogsz magadban csalódni!

Az egészséged sajnos nem a legjobb, korábban igencsak elhanyagoltad ezt a területet. Talán ez az utolsó esély arra, hogy életmódot válts, mert ha nem cselekedsz időben, azon kapod magad, hogy már késő. A tested is egy rendszer, amivel foglalkozni kell: igaz, hogy működik magától, de hogy mindez zökkenőmentes legyen, karban kell tartani.

A csillagok a szerelem terén is neked kedveznek: ha párban vagy, kapcsolatotok komolyabbá válhat, az sem kizárt, hogy sorsotok egy életre összefonódik. Ha még nem találtad meg az igazit, töröld ki minden korábbi elfuserált kapcsolatod rossz emlékét, de felejtsd el a nagy Ő-ről szőtt álomképedet is. Tavasszal olyasvalakit sodor eléd az élet, akiről korábban hallani sem akartál volna, de most teljesen elcsavarja a fejed. Ne zárkózz el előle, mert nem mindennapi dolgokban lesz részed!


Szűz (augusztus 23-szeptember 22.)

A szűz jegy szülötteire nagy feladatok várnak, sokak életébe lesz beleszólásuk még tudattalaul is, ezért légy éber és higgadt, törekedj mindig a kiegyensúlyozottságra! Ezt legkönyebben jógával és meditációval érheted el. A koncentrációs képességed most a csúcsán van, hát élj is vele!

Munkád során nem fogsz annyi visszajelzést kapni, de ne légy bátortalan, mindaddig jó, amíg nem szólnak. Amikor neked szólni kell, ott már nagy baj van, de ennek még csak a közelében sem jársz szerencsére.
Terveid gyorsan megvalósulhatnak, ha képes vagy csapatban dolgozni. Hagyd, hogy mások is segítsenek neked, ne akarj minden egyes problémát egyedül megoldani!

Magánéleted nagy változásokon megy keresztül. Óvakodj a megalázkodástól, és igyekezz előre kigondolni mindent, amit lehet, a jelenlegi kapcsolatod érdekében. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ne hallgasd meg a másik felet és ne gondolkodj el az ő nézőpontján!

Az év közepén nagy hatással lesz rád egy gyermek, ezáltal átértékeled a saját jövőképedet is. Eleinte foglalkozz valamilyen karitatív dologgal, ez sokat segít majd neked abban, hogy megtaláld az igazi értékeket.

Olvass sokat, hiszen ez az alapja a műveltségnek. Legjobban az irodalom köt le, szívesen foglalkozol magad is versekkel. Szíved választottjának ezzel is imponálhatsz a közeljövőben.


Mérleg (szeptember 23-október 22.)

Ebben az évben nyilvánvalóan minden a személyes céljaidról és az életed kihangsúlyozott feladatairól szól. Talán még a korábban felépített saját kis világodból is ki tudsz lépni végre. Most megvan az a motiváció, ami arra serkent, hogy kialakíts egy magasabb színvonalat magad körül. Különítsd el az alapszükségleteket és tölts több időt azzal, hogy felfedezd és megteremtsd azt, amire valóban szükséged van. Ne vond meg magadtól azt, amit nagyon szeretsz, így az egészségedre sem panaszkodhatsz soha.

Itt az ideje a régóta esedékes pozitív és gyakorlatias változásoknak az életedben, ezek lesznek a legfontosabbak: vagy a külsődet fogod teljesen megújítani vagy új helyre költözöl. Az otthonod kifejezi, hogy milyen is vagy valójában. Rendelkezel azzal a belső erővel és képességgel, ami hozzásegít, hogy megvalósítsd a vágyaidat. Ezáltal a felszabadult energiád optimizmust és lelkesedést gerjesztenek: kitárhatod szárnyaid és megkapod a kiérdemelt boldogságot is. Olyan érzés lesz, mintha valaki kinyitott volna benned egy hatalmas ablakot, és most csak úgy áramlik be a friss levegő! Az életed végtelenül tartalmasabb lesz, a lehetőségek pedig könnyedén és szabadon záporoznak. Úgy érzed, hogy egy hatalmas teher esett le a válladról. Új érzékek fejlődnek ki benned és mindent sokkal szélesebb látókörből vizsgálsz majd. Újra előtérbe kerülnek a reményeid és az álmaid.

Szabadidőd nagy részében sokat fecsegsz a barátaiddal, hiszen rendkívül társaságkedvelő vagy. A családi légkör is igazán kellemes lesz. A zene a tökéletes inspiráló forrás számodra, kapcsolódik az állandó harmóniakereséshez, ami téged jellemez. Általános igazság a mérlegekre, hogy természetükből adódóan igénylik a békességet, a harmóniát és az egyensúlyt az életükben. Legyen kitartásod a pihenéshez is és meríts az új érzékeidből, legyen bátorságod véghezvinni a terveid! Egy utazás kiváló lehetőséget ad arra, hogy felvillantsd romantikus énedet.


Skorpió (október 23-november 21.)

Ebben az évben fantasztikus kommunikációs készséged tökéletesedik, de ne felejtsd el, hogy nem minden beszéd kommunikáció, a legtöbb csupán üres fecsegés. Ne hagyd, hogy beleess abba a csapdába, hogy mély tartalmat képzelsz mások olyan mondanivalójába, ami mögött nincs is háttér!
 
2008-ban meg fogsz szépülni kívül és belül is, még azzal sem ártasz magadnak, ha az emiatt kapott visszajelző dicséretek kicsit a fejedbe szállnak. Nem fogsz beképzeltnek tűnni, viszont az önbizalmad megerősödik, amire mindenképpen szükséged lesz, hiszen korábban, ha nem is vetted észre, de hajlamos voltál arra, hogy engedd elnyomni magad eléd vetített példák által.

Álmaid valóra válhatnak, de döntened kell a mértékükben, és ez sok áldozatot hozhat magával. Még a magánéleted is megsínyli, ha rosszul választasz, ezért légy mindig őszinte, bizalmasan oszd meg a teret szeretteiddel és családoddal! Egy nem várt pillanatban találkozol az első szerelmeddel is, jó érzés lesz újra egymás szemébe nézni. Ne feledd azonban, hogy felmelegítve csakis a káposzta jó, az emberi kapcsolatokra ez nem igazán érvényes.

Járj sokat színházba, s képzeld bele magad a főszereplő személyébe, hidd el, hogy sokat tanulhatsz az aktuális hősöktől. Frissítsd fel nyelvtudásodat, hiszen könnyen lehet, hogy egy hosszabb külföldi utazás során szükséged lehet rá!


Nyilas (november 22-december 21.)

Az új évben anyagi téren nagy változás várható, de az csak később derül ki, hogy milyen irányba. Igazából minden csak rajtad múlik és azon, hogy mennyire vagy magabiztos és kockázatkész. Ha lehet, csak akkor tegyél fel mindent egy lapra, ha tényleg úgy érzed, hogy minden biztos. Nagy meglepetések érhetnek, ha elhamarkodott döntést hozol, sajnos nem pozitív értelemben. Meg kell tanulnod küzdeni! Fordulj nyugodtan a barátaidhoz, ők melletted állnak mindenben. Kérd ki a véleményüket, fontolj meg minden lehető szemléletet!

2008 a régi, berögzült szokások elhagyásáról, megváltoztatásáról is szól. Cseréld le a megunt dolgaidat újakra! Amíg az újdonságokat teszteled, magad is új készségeket fejlesztesz ki általuk.

Ismerkedj meg különböző társadalmi és szociális helyzetű emberekkel, sokak sorsa példaértékű lehet számodra. Ne zárkózz el a művészetektől, menj el egyszer egy operára, meg fogsz lepődni a katarzisszerű élményen. Nagy az esélye annak is, hogy összeismerkedsz egy kiváló és elismert művésszel, aki idővel felfigyel majd a te tehetségedre is.

A családoddal szorosabbá válhat a köztetek lévő kapocs, ami mindenképpen pozitív, ha visszagondolsz például a gyermekkorod viszontagságaira. Nyáron nagy szerelem várható egy külföldivel, aki pár hétre pihenni jött hozzánk. Te döntöd majd el, hogy hová vezet kettőtök ösvénye. Alaposan gondold meg, hogy bevállalsz-e ekkora távolságot az új szerelmedért!


Bak (december 22-január 19.)

Optimistán, lelkesedéssel és rendkívül magabiztosan tekintesz a jövőbe, s ez a környezetedre is kihatással lesz ebben az évben. Jól érzed magad az új munkád által megkeresett pénz miatt, és leleményes ötletek sokasága visz új színt az életedbe. Szereted a kihívásokat a munkádban, valamint a különféle nézőpontokat, amire a többiek világítanak rá. A rengeteg energiád csak úgy sugárzik körülötted, sok segítségre szoruló ember kerül majd a vonzáskörödbe. Több időd lesz rájuk, hiszen munkádban nagy eséllyel vezető pozícióba emelkedsz.

Ebben az évben komoly belső változásokban lesz részed. Készíts jegyzeteket, hogy miben szeretnél változni és áss le olyan mélységig, amennyire ez csak lehetséges.

2008-ban nagyon csábító szikrák pattannak ki belőled, még a szerető szerepe sem állna messze tőled, de mivel az igazság nagykövete is vagy, nem engeded meg magadnak, hogy folt essen a becsületeden. Visszatérsz a saját utadra és eléred vágyott sikereidet: az emberek méltányolni fogják, hogy alaptermészetednél fogva kedves vagy és szívesen segítesz másokon. Barátkozó hajlamod, spontaneitásod miatt pedig új elfoglaltságok várnak rád.

A nyáron új ismeretekre teszel szert: érzékeny és bonyolult természetednek hála felfedezed, hogy milyen csodák rejlenek a zenében, a festészetben és a költészetben - a mély tudatosságod tart a jó ösvényen.

Vigyázz magadra, mert az egészségedben kisebb gond várható. Túlhajszolod magad és lekötöd az energiáid, de rendszeres sporttal megelőzheted a bajt. Egy hosszú vakációt is iktass be; aktív pihenéssel csodákat tehetsz. Meditálj, gyakorold a spirituális felismerést, azaz kerülj kapcsolatba az univerzummal! Valószínűleg új példaképek kerülnek ki és nézőpontok alakulnak ki a saját spiritualitásoddal kapcsolatban.


Vízöntő (január 20-február 18.)

Ebben az évben előtérbe kerül exhibicionista hajlamod: élvezed a nagyközönséget, szeretsz a központban lenni. Ez most nem is árt, hiszen sokszor szerepelsz majd emberek előtt. Emiatt soha ne izgulj, inkább készülj fel alaposan és szedd össze magad! Több ember is felfigyel rád, az új kapcsolataidat pedig a közeljövőben kamatoztathatod is. Sokan készek arra, hogy segítsék a munkádat, mert észreveszik a benned rejlő lehetőségeket. Ne feledd azonban, hogy az ember lényéből fakadóan minden tettéért viszonzást vár! Feltűnik egy elveszettnek hitt régi barát is, nem ártana tisztázni vele egy-két dolgot, mielőtt csúnyán elfajuk köztetek a viszony.

Az apró szeszélyeidet kezeld tudatosabban, mert enélkül könnyen rosszul sülhetnek el a dolgok Végezz lelki nagytakarítás, és válj meg azoktól a dolgoktól, amelyek nem szolgálják a fejlődésedet, hanem inkább újra és újra vissz*rántó erők. Nagy meccs lesz ez önmagaddal, de megéri, rengeteg energiát szabadíthatsz fel ezáltal!

Koncentrálj a lelki függetlenségre, mert sokan akarnak uralni az élet több területén is. Az év elején lepd meg magad valami régóta áhított nagy dologgal! Újítsd fel a lakásodat, vásárolj sok szobanövényt, teremts életet a falak között! A zenéből és a különböző művészeti írásokból meríthetsz inspirációt.

Sok lehetőséged adódik a flörtölésre, szexualitásod is tombol, de csak akkor add be a derekadat, ha biztos vagy benne, hogy akit eléd sodort az élet, tisztességes szándékkal közeledik feléd!


Halak (február 19-március 20.)

Több akadály is gördül eléd az új évben, de szerencsére nem leküzdhetetlenek. Ne feledd, hogy minden krízis a változást hordozza magában, és ami nem öl meg az erősít. A problémák is érted vannak, bátran nézz tehát szembe velük! Bízz abban, hogy képes vagy meghozni a helyes döntéseket.

Sokat kell dolgoznod 2008-ban, ami szintén a jellemfejlődésedet szolgálja. Azonban ne hagyd, hogy csak a munka töltse ki az életedet, a pihenést is töltsd aktívan, ne sajnáld önmagadtól a kényeztetést. Ha teheted, menj el néhány wellness hétvégére, ahol új energiákkal töltődik fel tested és lelked.

Társadalmi pozíciód most emelkedhet, többféle út is áll előtted, melyek hol könnyebbek, hol nehezebbek. Előre te sem tudod pontosan, hogy melyik a jó, ezt sajnos ki kell tapasztalnod. Sokrétű készséged azonban segít neked az okos döntésekben.

Az új évben sokkal több emberségre lesz szükséged. Hajlamos vagy meghátrálni a nagy döntések előtt, most azonban légy bátor és mindenek felett diplomatikus! Érzékeny lelkednek ez ugyan néha nehezen megy, de ebbe is bele fogsz rázódni. Ha sikerül, nagy jutalom vár az anyagi oldalon, csak légy nagyon alapos és körültekintő.

A szerelem tere még nagyon bizonytalan. Egy biztos, ha nyitottabbá válsz, hamar megtalálod a boldogságod.

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://fontosdolgok.blog.hu/api/trackback/id/tr48846608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elinor 2008.12.29. 16:13:24

Az enyém (bak) kamu kamu hátán!
1.) Továbbra is egyedülálló vagyok, még csak nem is találkoztam senkivel. 2.) A januári munkámat decemberben fizették csak ki (ezúton is kössz).
3.) Művészetbuzi se lettem se télen, se nyáron.
4.) És az egészségemmel hálisten minden rendben van.
:D
süti beállítások módosítása