Villanások a Twitteren



bazo9: tumblr

Ezt se hagyd ki!

Életképek

Címkék

autó (6) budapest (6) élet (6) foci (7) google (6) gyurcsány (5) hülye (8) hülyeség (19) internet (10) játék (6) labdarúgás (10) magyar (40) magyarország (11) média (9) politika (8) reklám (5) sport (14) szex (6) videó (5) Címkefelhő

Subba

Nincs megjeleníthető elem

Webisztán

Nincs megjeleníthető elem

Hozzászólások

Online

2008.11.13. 08:02 InformatívTeknős

Nézzen-e pornót a gyerek?

Ezen a kérdésen próbál meg elgondolkodtatni és segíteni az a "Biztonságos Böngészésért" elnevezésű program. A program keretében letölthető szoftver a szülők kezébe adja a döntést, hogy eldöntsék, mely tartalmak valók a csemetéknek és melyek nem.

Röviden a programról, egy tűzfal lehetőségein túl lehetőségünk van időintervallumokat beállítani, hogy mikor lehet egy gépen netezni, figyeli az MSN és más kommunikációs programot és letilt ha éppen beírunk egy neki túl durvának tűnő szót.

A kérdés csak az, hogy hatékony-e a rendszer és itt nem a szoftver minőségére gondolok. Arra gondolok, hiába van megáldva egy családfő vagy családanya technikai képességekkel, a kíváncsiság nagy úr!

Mit tiltanak előlem? Miért tiltják? Vetődhet fel a gyerekben a gondolat, aki esetleg ezt követően átbandukol a legközelebbi baráthoz és beírja a keresőbe a .... vagy éppen ... oldalt és már jön is a tiltott tartalom! Alkalmas lehet egy szoftver a tiltásra? Mi lenne a legjobb megoldás?

Bookmark and Share

süti beállítások módosítása