Villanások a Twitteren



bazo9: tumblr

Ezt se hagyd ki!

Életképek

Címkék

autó (6) budapest (6) élet (6) foci (7) google (6) gyurcsány (5) hülye (8) hülyeség (19) internet (10) játék (6) labdarúgás (10) magyar (40) magyarország (11) média (9) politika (8) reklám (5) sport (14) szex (6) videó (5) Címkefelhő

Subba

Nincs megjeleníthető elem

Webisztán

Nincs megjeleníthető elem

Hozzászólások

Online

2008.05.12. 09:41 InformatívTeknős

Elvek menti székdobálás és bíróverés!?

Nem véletlen az első felkiáltó- és a második kérdőjel. Történt ugyanis, hogy a tegnapi férfi NB1-es kosárlabda negyeddöntőjében vívott egymássla a PVSK és a Szolnok csapata. A Pécsi TV közvetítésében a következő érdekes mondatot hallhatta, aki látta: "Ivkovicsnak nem szállt el az agya - ahogy mondani szokták - hanem tudatos és átgondolt volt ami tett. Elmondta nekünk, hogy mindezt tudatos edzői tevékenységnek tekinti és nevelő célzatú tettnek minősíti." 

Előzmény: A párharc első mérkőzésén Sztojan Ivkovics a pécsi csapat szakmai igazgatója egy óvatlan pillanatban behajított egy széket a pályára, ezzel próbálva megakadályozni a szolnoki csapat szárnyalását.

Előzmény még: Ezt megtette már egyszer Nyíregyházán is, ott sem aratva ezzel osztatlan sikereket.

Hogy is van ez, kedves Sztojan!? Ezzel a megállapítással veszélyes vizekre evez(el). Az elvek menti székdobálástól ugyanis egy ugrásra van a nézőtéri megmagyarázható erőszak, szurkolói brutalitás. Igyekszem hangsúlyozni, hogy ilyen nincs és ennek minden formáját és megnyilvánulását elfogadhatatlannak tartom. Más dolog a mérkőzés hevében elkövetett egy-egy verbális szitok és más például a bíróverés, ami Sztojan mondandójától már nincs is olyan messze és legalizálhatóvá is válhat, például az ami Fehérváron történt.

Előzmény Fehérvárról: Az Albacomp-Paks negyeddöntő első mérkőzése után a bírókat - és leginkább Vígh Pétert - tettlegesen inzultálták (ejtsd: már-már megverték a "szurkolók") minek következtében a sípmester úgy döntött, befejezi a ténykedést a pályán.

Ez a magyar kosárlabdában eddig nem volt megszokott kedves Sztojan, és bízom benne, hogy ezután sem lesz. Azt nem mondom, hogy öltönyös úriemberek járnak (csak) mérkőzésre, de azért mindennek van határa. Mert innentől kezdve mi lesz a következő lépés, ha már mindenki kiismeri ezeket a trükköket és csak mosolyognak majd veled rajtad? Jön az ellenfél játékosának megpofozása, esetleg meztelenre vetkőzöl, vagy mi fog történn? Hangsúlyozom, eddig nem erről szólt a kosárlabda és legkevésbé a magyar válogatott, akinek nem mellékesen éppen a szakvezetője is vagy...

Innentől kezdve nem csodálkozhatunk azon, ha játékosokat nem engednek szó nélkül távozni a Tiszaligeti Sportcsarnokból (ami természetesen nem normális) mint ahogy azon sem, ha sportvezető debilnek és állatnak nevezi a másik csapat szurkolótáborát (ez sem). Nem telik bele sok idő és szurkolók fognak besétálni az öltözőbe és kiváló érvek mentén szájbavágják a saját vagy éppen a vendégjátékosok száját, mint ahogyan ez az FTC és Ndjodo esetében is történt?

Azt senki nem engedheti meg magának, főleg nem felelős vezető, hogy indokolatlanul ellentéteket szít. Nézzük csak meg, Európa legnagyobb ellenlábasai is sorfalat állva tapsolják meg a másikat, ügyvezetők és tulajdonosok kényszeredetten ugyan de mosolyognak az ellenfél győzelme esetén és véletlenül sem próbálják mérkőzés után és közben szítani a hangulatot. Előtte ugyanis más a helyzet, a csapatot a nézőket fel kell tüzelni, de senki sem tudja, mivé fajulhat több ezer néző feszültsége, ha közben és a végén gúnyolják őket, széket dobálnak a pályára és nem megfelelő nyilatkozatokat tesznek. Át kellene ezeket gondolni, gondolnod, gondolnunk...

Bookmark and Share

süti beállítások módosítása