Villanások a Twitteren



bazo9: tumblr

Ezt se hagyd ki!

Életképek

Címkék

autó (6) budapest (6) élet (6) foci (7) google (6) gyurcsány (5) hülye (8) hülyeség (19) internet (10) játék (6) labdarúgás (10) magyar (40) magyarország (11) média (9) politika (8) reklám (5) sport (14) szex (6) videó (5) Címkefelhő

Subba

Nincs megjeleníthető elem

Webisztán

Nincs megjeleníthető elem

Hozzászólások

Online

2007.11.19. 12:27 InformatívTeknős

Mér' lépsz le elém a zebrán vaze? Normális vagy?

Tegnap a Naplóban érdekes riportot láthattunk, magunkról, magyarokról. Arról, hogyan figyelünk a másikra a közlekedés során pl. Az elmúlt héten egy védtelen lányt kettő autó is elüött, a ZEBRÁN!! hogy picit mindenki élhetőbbnek gondolja ezt az országot. Mert lehet itt egymásra mutogatni, hogy megszorítások meg miegymás. Ha valaki beül az autóba, nem a megszorításokon, meg az anyagi helyzetén múlik, hogy normálisan közlekedik-e és megenged-e a másiknak is hogy ezt tegye.

Hanem az, hogy van-e benne egy kis illem, megtanították-e ezt neki otthon, és hogy európai embernek tartja-e magát. Mert ugye a klasszikus nyomán, nem elég annak lenni, annak is kell látszani! Sokkal emberibbnek tudhatnánk az országot, ha a nap folyamán apró kis változtatásokat eszközölnénk az életünkben. Pl. átengednénk a babakocsival közlekedő anyukát a zebrán, netán magunk elé engednénk egy-két hölgyet az ajtóban, esetleg még mosolyoghatnánk a másikra néha.

Szóval amíg egymásra mutogatunk, hogy miért nem ő kezdi, addig nem is érdemlünk jobb életet (mellesleg nézzünk magunkba, hány ezrest fogunk karácsonykor a boltokban hagyni...jó számolgatást mindenkinek)

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://fontosdolgok.blog.hu/api/trackback/id/tr7234093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mária · http://maria.blog.hu 2007.11.20. 10:38:39

Illem? Ugyan már! Nem az illemen meg a gyerekszobán múlik!

Ha lenne, aki jól tökön rugdosna mindenkit, aki megszegi a szabályokat, legyen az akár a közlekedésben, akár bárhol máshol, nem nagyon tolonganának bunkókáim szabályokat szegni.

Sajnos, a magyar sunnyogós, félrenézős, kiskapuzós népség. SOHA nem azt mondja: Kovács Béla, Szabó Jánosné, Tóth Erzsébet megszegte a szabályt. A magyarok mindig a "kollektív" felelősséggel meg bűntudattal jönnek. "Mi" magyarok, "mi" ilyenek, olyanok, amolyanok vagyunk...

Ami mögé azért elég jól el is lehet bújni...

Kikérem magamnak a bevezető soraidat!!! ÉN NEM vagyok bunkó, ÉN tudok közlekedni, ÉN soha senkit el nem ütnék a zebrán...

Mindenki söprögessen a saját portáján, aki meg nem teszi, azokat név szerint kell megnevezni, hogy ne bújhassanak meg a nagy, szürke masszában!

InformatívTeknős · http://fontosdolgok.blog.hu 2007.11.20. 10:50:15

Úgy gondolom és azt tapasztalom, hogy nagyjából pl. adót sem úgy kell fizetnünk, hogy Kovács Béla ennyit Kis Jenő meg annyit, hanem százalékosan nagyjából hasonló módon (természetesen a közteherviselésen alapuló módon) de Ausztriában például nem megy el egy autó, amíg a gyalogos a járda szélén áll. Igenis ilyenek vagyunk!

Píít 2007.11.20. 16:14:05

A babakocsi szóról jutott eszembe a dolog. Pont ma utaztam hazafelé a 126-os búszon, természetesen a búsz egy zebrán megy át és fordul balra, de a fordulás elötta sofőr átengedett maga elött egy babakocsos hölgyet pedig a hölgy a zebra felénél tartott, szóval simán lefordúlhatott volna. De nem tette, a búszsofőr megvárta a hölgyet. Örülök hogy vannak még ilyen emberek.

Píít 2007.11.20. 16:15:52

*a búsz jobbar fordul! csak elgépeltem.

Mária · http://maria.blog.hu 2007.11.21. 13:34:49

bazo9: a hasonlatod azért nem jó, mert Kovácsbélát meg Kisjenőt azért tökönrúgja az apeh, ha negligálja a játékszabályokat, hacsak nem nagyon nagy hal a szentem :)

Továbbra is kérek mindenkit: csak a saját nevében beszéljen.

bazo9 - amit írsz, azt értesm úgy, hogy Te igenis beletaposol a gázba, ha meglátsz egy öregnénit a zebrán? Mert Te is olyan vagy?

bazo9 2007.11.21. 23:24:43

Mária!

Ebbe ne menjünk bele, mert például Te sem tudhatod, hogy Kovácsbélát vagy Kisjenőt az Apeh tökönrúgja...hacsak nem tapasztalatból, mert csak onnan tudhatod, hiszen nem általánosíthatunk...

bazo9 2007.11.21. 23:26:22

Píít, valóban jó hogy vannak ilyen emberek. De a legérdekesebb az, hogy vidéken méginkább "gáz" a helyzet. Mindkettőben volt részem, azér merem összehasonlítani.
süti beállítások módosítása