Villanások a Twitteren



bazo9: tumblr

Ezt se hagyd ki!

Életképek

Címkék

autó (6) budapest (6) élet (6) foci (7) google (6) gyurcsány (5) hülye (8) hülyeség (19) internet (10) játék (6) labdarúgás (10) magyar (40) magyarország (11) média (9) politika (8) reklám (5) sport (14) szex (6) videó (5) Címkefelhő

Subba

Nincs megjeleníthető elem

Webisztán

Nincs megjeleníthető elem

Hozzászólások

Online

2009.03.11. 11:42 InformatívTeknős

Kirekesztenek a kvízműsorok?

Kár tagadni, sokan néznek kvízműsorokat. Bár az RTL Klubon futó Széf az elmúlt héten gyengébb eredménnyel büszkélkedhet, mint a korábban látható vacsoracsata, a Nézettség blog szerint így is az adott időszakban 32,2 százalékos eredményt ért el a nézők között. A TV2 hamarosan válaszcsapással él és visszahoz egy régi ismerőst, az "Áll az alku" személyében. No, a híradó után este az emberek nagy százaléka leül és szurkol, ki nem állhat vagy éppen próbál okosabb lenni.

De van itt valam, ami biztosan feltűnt már másoknak is, de érdemes ismét elidőzni felette. Ki és mikor látott már akár kerekesszékes, vagy éppen roma játékosokat? (Megoldásokat ide lehet küldeni) Feltételezem annyian, mint ahányan moziban, de ez egy másik téma...! Ezekben a kvízműsorokban ugyanis néha akadnak olyan kérdések, amelyeknél elismerően bólintunk és összenézünk, ha valaki tudja. Így talán a sokszori bugyutasága mellett elfogadásra is taníthatná a nézőket, amelyre ezek szerint vagy nincs igény, vagy nincs szükség. A magam részéről az utóbbit nehezen tudom elképzelni! 

Annál több a roma vendég Mónika és Joshi műsorában, ahol leginkább családi tragédiákról, 13 évesen már terhes lányokról, elhagyott gyermekekről, felelőtlen szülőkről hallunk, ami nem a megbecsülést és a beilleszkedést segíti. Mi van a médiával, miért nem kapnak már észbe, hogy mi is a feladatuk egyik része!? 

Persze annak az elfogadtatása, hogy valaki kerekesszékben éli az életét, és ne bámuljuk ki onnan amikor az utcán közeledik, elsősorban a család és a szülő, esetleg az iskola feladata kell(ene) hogy legyen. Nem szabad azonban naívnak lenni. Hiába akarjuk, hogy a gyermek inkább olvasson mint tévézzen, ők inkább a másodikat választják. Joguk van hozzá. Azonban ha már így alakult, nagyobb felelősséggel kellene a tévéknek ontani magukból az "észt".

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://fontosdolgok.blog.hu/api/trackback/id/tr7995628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása