Villanások a Twitteren



bazo9: tumblr

Ezt se hagyd ki!

Életképek

Címkék

autó (6) budapest (6) élet (6) foci (7) google (6) gyurcsány (5) hülye (8) hülyeség (19) internet (10) játék (6) labdarúgás (10) magyar (40) magyarország (11) média (9) politika (8) reklám (5) sport (14) szex (6) videó (5) Címkefelhő

Subba

Nincs megjeleníthető elem

Webisztán

Nincs megjeleníthető elem

Hozzászólások

Online

2008.12.01. 19:04 InformatívTeknős

Félhetnek a kommentelők?

Úgy látszik, elérkeztünk (elérkezett a magyar online társadalom) egy fontos állomáshoz. Olvasom, hogy a Szoljon.hu internetes oldal egyik hozzászólása miatt, a sértett - jelen esetben egy sportszervezet vezetője - feljelentést tett a rendőrségen, amely a Delmagyar.hu információi szerint el is kérte a hozzászóló IP-címét, amelynek segítségével elindult az ügy felgöngyölítése.

Sajnos a mai közállapotok mellett el kell viselni, hogy egy közszereplő bármilyen pozitív dolgot is tesz, sértő, becsmérlő megjegyzést kap — véli Ferencz Gábor, a Szolnoki MÁV FC elnöke. — Ám mindennek van határa. Azt már nem vagyunk kötelesek elviselni, hogy a becsületünkbe gázoljanak, rágalmazzanak. A jog minden eszközét megragadjuk, hogy ezeket az embereket megtalálják és felelősségre vonják. Azt elfogadom, ha valaki azt vágja a fejemhez, hogy nem értek a labdarúgáshoz, de hogy ellopom a pénzt, hogy adjuk—vesszük a meccseket, hogy játékosaink doppingolnak, kábitószereznek, már túlmegy minden határon. (via Delmagyar.hu)

Nem szeretném túlmisztifikálni, de tény, mostantól akár vége is lehet annak a ki nem mondott véleménynek, hogy az interneten arc nélkül bárki forradalmárkodhat, gyalázkodhat stb. Itt van viszont a másik véglet, ugyanis mostantól bárki (és gyanítom egyre többen fognak ezzel élni...) élhet a feljelentéssel, egy ártatlannak tűnő de kissé eltúlzott, esetleg vicces blogbejegyzés, egy szellemes, ámde valakire nézve sértő komment, netán egy fórumba írt hozzászólás után nem alhat nyugodtan az, aki elkövette. 

Normális esetben az online világban is vannak szabályok, amelyeket be kell tartani. Ha ez valakinek nem tetszik, nem kell játszani. De ezzel a precedensnek tűnő (bár ugye Magyarországon nincs precedensjog, de picit mégis van...) nyomozással és majdani ítélettel újabb szubjektív pont került be a rendszerbe, mert ugye ki ítéli meg egy-egy durvaságát egy bejelentés után, ki dönt arról, hogy elinduljon-e a nyomozás, milyen érdekek állnak mögötte és még sorolhatnám. Ja, kérem, ahol fát vágnak ott hull a forgács, de ki szeretne itt fa lenni, pláne egy apró kis forgács?

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://fontosdolgok.blog.hu/api/trackback/id/tr57798386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2008.12.02. 12:00:09

Csodálkozol?

immortalis.blog.hu/2008/11/17/idezes_3

Egy másik bloggerrel e-maileztem, és ez lett a vége.
süti beállítások módosítása