Villanások a Twitteren



bazo9: tumblr

Ezt se hagyd ki!

Életképek

Címkék

autó (6) budapest (6) élet (6) foci (7) google (6) gyurcsány (5) hülye (8) hülyeség (19) internet (10) játék (6) labdarúgás (10) magyar (40) magyarország (11) média (9) politika (8) reklám (5) sport (14) szex (6) videó (5) Címkefelhő

Subba

Nincs megjeleníthető elem

Webisztán

Nincs megjeleníthető elem

Hozzászólások

Online

2008.01.18. 09:59 InformatívTeknős

Fertőzött webshopok lopják a látogatók adatait

Több ezer kisebb webshopot érinthet az a vírusfertőzés, amely azokat a látogatókat támadja meg, akik az oldalon egyáltalán látogatást tettek, olvaható a BBC internetes portálon.

 

Biztonsági szakértők szerint a mostani támadás hatása sokkal nagyobb lehet mint az eddigieké. Amint a vírus egyszer installálódik a Windowsos gépen, ellopja a felhasználó jelszavait, felhasználói neveit amivel az internet bankba és például internetes játékokba jelentkezik be. A biztonsági cégek becslései nagyon eltérőek arra vonatkozóan, hány oldal fertőződhetett meg. A ScanSafe szerint mindössze 230 oldalt érint az eset, más szakértők – például a Secure Works és a Finjan – szerint ez a szám 10.000-nél is magasabb. A fertőzés többek között utazási oldalakat, brókercégeket, ingatlanközvetítőket és például hotelek oldalait érinti. Simon Heron szerint – aki a Network Box igazgatója – ez az a technológia, aminek a fejlődésétől már évek óta rettegnek! A veszély abban van, hogy amennyiben megfertőzi a rendszert, a vírusirtó programoknak szinte esélyük sincs, hogy felismerjék.

 

Elmondása szerint az oldalba beférkőző féreg biztonsági réseket keres a felhasználó olyan programjai között, mint plédául a csevegő programok, médialejátszók és szerkesztő alkalmazások. A program figyeli a felhasználót és amennyiben Windows operációs rendszere van, amint a felhasználó beírja a felhasználói nevét és jelszavát, ellopja azt. A ScanSafe blog szerint ezek az oldalak elsősorban kisebb cégek oldalai, akiknek nincs elég pénzük a biztonsági rendszerük kiépítésére és fejlsztésére. Hozzátette, mivel a féreg a szervereken is megtelepedhet, mostantól minden olyan cégnek amelyek szervereket üzemeltet, költenie kell a biztonságra!

Bookmark and Share

süti beállítások módosítása